Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija pradėjo pirmą didelio masto kontrpuolimą Kursko srityje

Rusija surengė pirmą didelio masto kontrataką Kursko srities vakaruose ir taip išplėtė „pilkąją zoną“ Korenevo rajone, patvirtino Ukrainos OSINT projektas „DeepState“. Anksčiau apie Rusijos kontrpuolimo pradžią pranešė propagandiniai karo tinklaraščių kanalai. Naujausiuose savo pranešimuose jie rašo, kad Rusijos kariškiams pavyko atgauti kelių regiono gyvenviečių kontrolę, tačiau šios informacijos patvirtinimo nėra.
Rusų kontrataka Kursko srityje
Rusų kontrataka Kursko srityje / „Deep State“

Rusija pradėjo aktyvias puolamąsias operacijas – per Seimo upę perkelia šarvuočius, pranešė „DeepState“. Rusijos kariškiai įžengė į anksčiau Ukrainos pajėgų kontroliuotą teritoriją Kursko srities Korenevo rajone, išplėsdami „pilkąją zoną“ šiame rajone, rodo projekto duomenys.

Google Maps/Snagostė
Google Maps/Snagostė

Pasak Vakarų karinio analitiko Robo Lee, Rusijos 51-ojo oro desanto pajėgų pulko kolona, kurią sudarė mažiausiai aštuoni tankai ir šarvuočiai, pasiekė Snagostę keliu iš Korenevo. Prie savo pranešimo jis pridėjo tai patvirtinantį vaizdo įrašą, padarytą iš drono.

Robas Lee atkreipė dėmesį, kad Rusijos kariuomenė sugebėjo tai padaryti nepaisant Ukrainos smūgių tiltams per upę. „Padėtis kairiajame mūsų [ukrainiečių] grupuotės flange Kursko srityje pablogėjo“, – rašė „DeepState“.

Rusijos promaskvietiškas „Telegram“ kanalas „Dva Majora“ skelbia apie Rusijos kariuomenės žygį prie Gordejevkos, Vnezapnoje, Viktorovkos, Bjachovo, Snagostės ir Apanasovkos gyvenviečių (visos jos yra į pietus nuo Korenevo link sienos). Apie šio žygio mastą kanalas nepraneša.

Su jėgos pajėgomis susijęs kanalas „Mash TV“ praneša, kad Rusijos kariškiai naktį užėmė Snagostę ir Apanasovką. Kanalas „Zapiski veterana“ skelbia, kad rugsėjo 9-10 d. Rusijos kariuomenė kontroliavo devynias Kursko srities gyvenvietes. Kanalas „Južnyj front“ praneša, kad užimtos dvi gyvenvietės. Tačiau, kaip pažymėjo „WarGonzo“ kanalas, pranešimų apie gyvenvietes, patekusias į Rusijos kontrolę, patvirtinimo nėra.

Tai pirmoji plataus masto Rusijos kariuomenės kontrataka Kursko srityje, rašo karo analitikas Janas Matvejevas. Pasak jo, pagrindinis Rusijos kariškių tikslas gali būti atblokuoti Gluškovo rajoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?