Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 16 /17:18

Rusija praneša apie oro gynybos operacijas Belgorode: suskaičiuota 16 sprogimų

Su Ukraina besiribojančiame Rusijos Belgorodo regione sekmadienį per apšaudymą buvo sužeisti mažiausiai keturi žmonės, pranešė rusų pareigūnai. „Per apšaudymą Belgorode buvo sužeisti trys žmonės iš tos pačios šeimos“, – sekmadienį platformoje „Telegram“ parašė srities gubernatorius Viačeslavas Gladkovas. Vėliau jis pridūrė, kad ketvirtąja auka tapo vyresnio amžiaus vietos gyventojas.
Belgorodas
Belgorodas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Senuką ištiko šokas. Jam teikiama visa būtina medicininė pagalba“, – sakė V. Gladkovas. Jis sakė, kad dar du vyrai dėl skeveldrų padarytų žaizdų buvo paguldyti į ligoninę. Jis nepateikė jokių savo pranešimą pagrindžiančių įrodymų.

Atskirame pranešime V.Gladkovas pranešė, kad jo administraciją užfiksavo „žalą daugiau nei 20 namų“.

Gubernatorius paskelbė nuotraukų, kuriose matyti žala, išdaužyti langai ir duobės, likusios po smūgių Belgorodo mieste ir srityje.

Belgorodo mieste užfiksuota apie 16 sprogimų, sekmadienį pranešė Rusijos tyrimų komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus.

Rusijos pasienio regionų valdžios institucijos ne kartą kaltino Kyjivą apšaudant jų teritoriją ir tvirtino, kad per išpuolius sužeidžiami civiliai gyventojai. Ukraina neprisiėmė atsakomybės už tariamus išpuolius ir jų nekomentavo.

Rusija ilgą laiką iš Belgorodo apšaudo Ukrainos teritoriją.

Apie incidentą pranešta Ukrainai tęsiant kontrpuolimą ir atsikovojant vis daugiau teritorijų. Savaitės pradžioje Kremlius, keršydamas už tai ir už praėjusį savaitgalį įvykusį sprogimą ant jam svarbaus tilto, jungiančio Rusiją su Krymo pusiasaliu, surengė didžiausią per kelis mėnesius smūgių Ukrainai bangą.

330 000 gyventojų turintis Belgorodas, esantis maždaug už 40 km nuo Ukrainos sienos, iki šiol retai nukentėdavo, priešingai nei aplinkinis regionas.

Rusija skundėsi, jog pastaruoju metu padaugėjo artilerijos ir raketų smūgių su Ukraina besiribojančiai jos teritorijai.

Penktadienį, kaip pranešė V.Gladkovas, po Ukrainos smūgio mieste užsidegė elektros pastotė ir buvo nutrūkęs elektros tiekimas. Dieną anksčiau raketa apgadino gyvenamąjį namą Belgorode, o srityje buvo sunaikintas šaudmenų sandėlis.

Tuo metu šeštadienį du ginkluoti užpuolikai iš vienos buvusios sovietinės valstybės užpuolė karinį poligoną Belgorodo regione ir nužudė 11 žmonių, kurie savanoriškai stojo kariauti Ukrainoje, o dar 15 sužeidė, pranešė pareigūnai.

Vasario pabaigoje Rusija pradėjo karą Ukrainoje. Praėjusį mėnesį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė mobilizuoti 300 000 rusų, kurie anksčiau atliko privalomąją karinę tarnybą.

Dalinės mobilizacijos paskelbimas išprovokavo protestus, daug šaukiamojo amžiaus vyrų išvyko iš Rusijos, be to, įvyko keli išpuoliai prieš įstaigas, atsakingas už šaukimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas