Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija praneša apie Ukrainoje sužeistą italų žurnalistą

Rusija ketvirtadienį pareiškė, kad praėjusį mėnesį Ukrainos pietinėje dalyje buvo sužeistas italų žurnalistas, kuris šiuo metu gydomas Rusijos pajėgų kontroliuojamoje gydymo įstaigoje.
Saltivka
Saltivka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gynybos ministerija paskelbė, kad žurnalistas Mattia Sorbi buvo sužeistas rugpjūčio 29 dieną, kai rengė reportažą pietinėje Chersono srityje, kur ukrainiečių pajėgos yra pradėjusios kontrpuolimą prieš Maskvos pajėgas.

Pasak ministerijos, automobilis, kuriuo važiavo žurnalistas, rengęs reportažus apie mūšius iš ukrainiečių pusės, užvažiavo ant minos, kuriai sprogus automobilio vairuotojas žuvo, o žurnalistas buvo sunkiai sužeistas.

Ministerija nurodė, esą rusų kareiviai, nepaisydami „intensyvaus apšaudymo“, ištraukė M.Sorbi iš automobilio ir skubiai nuvežė jį į ligoninę.

„Mattia Sorbi, patyręs daugybę šrapnelio sužalojimų, buvo paguldytas į reanimacijos skyrių, – pranešė ministerija. – Jam suteikiama reikalinga medicininė priežiūra. Jo būklė stabili.“

Ministerija taip pat tvirtino, kad ukrainiečių pajėgos esą sąmoningai nukreipė žurnalistą link mūšių, ketindami dėl jo žūties apkaltinti Maskvą.

Kariškiai paskelbė ir Maskvos pajėgų kontroliuojamos ligoninės palatoje lovoje gulinčio žurnalisto, kuris aiškiai prastai jaučiasi, nuotraukų.

Žiniasklaidos teisių grupės „Reporteriai be sienų“ duomenimis, nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios jau žuvo aštuoni žurnalistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas