Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija prieš Ukrainą panaudojo naujo tipo bombą

Rusijos armija pirmą kartą prieš Ukrainą panaudojo UPAB-1500V valdomąsias sklendžiančiąsias bombas. Jų svoris – 1500 kg.
Bomba UPAB-1500V
Bomba UPAB-1500V / Gamintojo nuotr.

Pasak „Defense Express“, okupantai šį „naują ir gana pavojingą ginklą“ pirmą kartą panaudojo prieš kelias savaites prieš vieną objektą Černihivo srityje. Ant vienos iš nuolaužų buvo atitinkama markiruotė.

Šios bombos pavojingumas slypi tame, kad UPAB-1500V yra sklendžianti bomba, kurioje įrengta inercinė ir palydovinės navigacijos sistema, o jos kovinė galvutė sveria 1010 kg.

Pažymima, kad rusai šias bombas kol kas panaudojo tik pavieniais atvejais, nes norint užtikrinti didelį bombos skrydžio nuotolį, būtina pakilti į nemažą aukštį, todėl tokias bombas gabenančius bombonešius lengviau nustatyti ir numušti.

Kaip rašo „Unian“, Rusija pirmą kartą bombą UPAB-1500V pademonstravo 2019 m. Ji skirta naikinti labai saugomus taikinius iki 40 km atstumu.

Penktadienį Ukrainos oro gynyba netoli laikinai okupuoto Jenakijevo, Donecko srityje, numušė Rusijos naikintuvą-bombonešį Su-34. Kai kuriais duomenimis, šis konkretus orlaivis galėjo gabenti bombas UPAB-1500V.

Pasak karinio ir politinio komentatoriaus Oleksandro Kovalenkos, tai gali reikšti, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo didesnio nuotolio oro gynybos įrangos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas