Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19 /13:09

Rusija sako laukianti JAV atsakymo į idėjas dėl apsikeitimo kaliniais

Rusija trečiadienį pareiškė laukianti Jungtinių Valstijų atsakymo į jos pasiūlymus dėl apsikeitimo kaliniais.
„The Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovichas
„The Wall Street Journal“ žurnalistas Evanas Gershkovichas / „Reuters“/„Scanpix“

Pareiškimas pasirodė likus savaitei iki JAV leidinio „The Wall Street Journal“ žurnalisto Evano Gershkovicho teismo Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu.

„Dabar spręsti Jungtinėms Valstijoms; mes laukiame, kol jie atsakys į jiems pateiktas idėjas“, – interviu valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Jos (idėjos) gerai žinomos atitinkamoms JAV administracijos dalims. Suprantu, kad galbūt kažkas šiose idėjose amerikiečiams nepatinka. Tai jų problema“, – pridūrė S.Riabkovas.

E.Gershkovichas buvo suimtas 2023-iųjų kovą dėl kaltinimų šnipinėjimu, kuriuos jo šeima, „The Wall Street Journal“ ir Baltieji rūmai vadina melagingais.

Vasarį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad vyksta derybos dėl apsikeitimo kaliniais, įskaitant šį žurnalistą, tačiau Kremlius nepateikė jokios informacijos apie derybų eigą.

Birželio 26 dieną Uralo mieste Jekaterinburge prasidės slaptas teismo procesas, kuriame, jei E.Gershkovichas bus pripažintas kaltu, jam grės įkalinimas iki 20 metų.

Vašingtonas apkaltino Maskvą, kad ji sulaiko JAV piliečius pagal nepagrįstus kaltinimus, norėdama juos panaudoti kaip derybinį kozirį siekiant užsienyje nuteistų rusų paleidimo.

Tarp kitų Rusijoje sulaikytų JAV piliečių yra amerikiečių finansuojamo „Laisvosios Europos radijo/Laisvės radijo“ žurnalistė Alsu Kurmasheva. Ji pernai buvo sulaikyta už tai, kad neužsiregistravo kaip „užsienio agentė“. Jos darbdaviai pasmerkė jai iškeltą bylą kaip politiškai motyvuotą.

Buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas dėl kaltinimų šnipinėjimu Rusijoje kalinamas jau daugiau kaip penkerius metus. Jis atlieka 16 metų bausmę. Baltieji rūmai siekia, kad jis būtų įtrauktas į bet kokius būsimus susitarimus dėl apsikeitimo kaliniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius