Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 19 /13:30

Sutriko oro uosto darbas: Rusija sako virš Maskvos numušusi ukrainiečių droną

Rusija antradienį pranešė, kad Ukrainos pajėgos bandė atakuoti Maskvą dronu, bet sostinės oro gynybos sistemos jį virš miesto sunaikino, o nuolaužos nukrito už miesto centro ribų.
Vnukovo oro uostas
Vnukovo oro uostas / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Rusija Dronas

Beveik dvejus metus trunkančiame Maskvos pradėtame Rusijos ir Ukrainos kare abi šalys leidžia dronus į viena kitos miestus. Ukraina kasdien praneša apie Irano gamybos rusų dronų sunaikinimą per naktines atakas.

Maskvos meras Sergejus Sobianinas iš pradžių apie drono ataką prieš sostinę pranešė nenurodydamas, iš kur dronas buvo paleistas ir ar dėl to atsakinga Ukraina.

Vėliau Gynybos ministerija apkaltino Kyjivą ir sakė, kad oro gynybos sistemos sunaikino droną, nutaikytą į Maskvos infrastruktūrą.

„Ukrainiečių bepilotį orlaivį sunaikino oro gynybos pajėgos, atsakingos už Maskvos regiono Odincovo rajono teritoriją“, – nurodė Gynybos ministerija.

Pasak S. Sobianino, jo gauta preliminari informacija rodo, kad nukritusios nuolaužos nepadarė materialinės žalos ir nesužeidė žmonių.

„Gelbėjimo tarnybų specialistai dirba įvykio vietoje“, – sakoma jo pranešime sostinės gyventojams.

Maskvos Vnukovo oro uostas paskelbė, kad dėl priežasčių, kurių negali kontroliuoti, laikinai nepriims atskrendančių lėktuvų.

Ataka prieš Maskvą įvyko kelios valandos po to, kai Gynybos ministerija paskelbė numušusi kelis ukrainiečių dronus virš pietinės Briansko srities, esančios prie sienos su Ukraina.

Rusija kaltina Ukrainą dėl virtinės šiais metais surengtų oro atakų prieš Maskvą, kai dronai smogė Kremliui ir ne kartą taikėsi į sostinės finansų rajoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas