Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 15 /15:23

Rusija Sirijoje palieka modernią priešlėktuvinę ginkluotę

Rusija toliau naudos modernias oro erdvės gynybos sistemas, kad apsaugotų Sirijoje liekantį savo kontingentą po to, kai Maskva atitrauks iš tos šalies dalį savo pajėgų, antradienį pranešė vienas aukšto rango Kremliaus pareigūnas.

„Paliksime visą patikimą likusio kontingento – mažesnės jo dalies – apsaugą“, – Rusijos naujienų agentūros citavo Kremliaus administracijos vadovą Sergejų Ivanovą.

„Kad būtų veiksmingai užtikrinamas saugumas, taip pat (saugantis nuo atakų) iš oro, reikalingos moderniausios priešlėktuvinės gynybos priemonės“, – pridūrė jis, atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar Rusija paliks Sirijoje modernius zenitinių raketų kompleksus S-400.

Jungtinių Tautų atstovas džiūgauja

Jungtinių Tautų pasiuntinys Sirijoje Staffanas de Mistura antradienį sveikino Rusijos pajėgų dalinį pasitraukimą iš karo draskomos šalies, pareiškęs, kad šis žingsnis yra „reikšmingas pokytis“, galintis teigiamai paveikti taikos derybas.

„Prezidento Vladimiro Putino žinia, paskelbta tą pačią dieną, kai Ženevoje prasidėjo šios vidaus derybos su Siriją, yra reikšmingas pokytis, kuris, kaip mes viliamės, turės teigiamą poveikį pažangai Ženevoje vykstančiose derybose, kuriomis siekiama rasti Sirijos konflikto politinį sprendinį ir susitarti dėl taikios politinės pereigos šalyje“, – sakė jis.

Prancūzija antradienį taip pat santūriai pasveikino netikėtą Rusijos sprendimą išvesti savo pajėgas iš Sirijos, sakydama, kad bet koks konflikto deeskalavimo ženklas yra sveikintinas.

„Mes atkreipėme dėmesį į prezidento (Vladimiro) Putino pranešimus. Jeigu juos lydės konkretūs veiksmai, tai bus teigiamas įvykis, – sakė Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovas. – Turi būti skatinama viskas, kas padeda deeskaluoti (konfliktą) Sirijoje“.

VIDEO: Iš Sirijos grįžę Rusijos pilotai sutikti kaip didvyriai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito