Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija siunčia Iranui priešlėktuvinę gynybą

Rusija tiekia Iranui pažangias priešlėktuvinės gynybos sistemas ir radiolokacinę įrangą, ruošiantis didelei eskalacijai su Izraeliu, skelbia laikraštis „The Telegraph“.
Sergejus Šoigu ir Masoudas Pezeshkianas
Sergejus Šoigu ir Masoudas Pezeshkianas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis žingsnis žengtas po to, kai Teheranas paprašė daugiau ginklų iš savo sąjungininkės, pranešė Irano pareigūnai laikraščiui „The New York Times“ po pirmadienį įvykusio aukšto rango Vladimiro Putino sąjungininko vizito.

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Sergejus Šoigu susitiko su Irano prezidentu ir aukščiausio rango saugumo pareigūnais, Islamo Respublikai svarstant savo atsaką į „Hamas“ lyderio nužudymą.

„Esame pasirengę visapusiškai bendradarbiauti su Iranu įvairiose srityse“, – sakė S.Šoigu. Po karo Ukrainoje Maskva suartėjo su Teheranu.

Irano prezidentas Masoudas Pezeshkianas padėkojo Maskvai už tai, kad ji palaiko Teheraną „sunkiais laikais“, ir sakė esąs pasiryžęs plėsti santykius su savo „strategine partnere“.

Tai įvyko tuo metu, kai JAV prezidentui Joe Bidenui jo nacionalinio saugumo komanda pranešė, kad vis dar neaišku, kada Iranas ir „Hezbollah“ gali surengti dvigubą ataką prieš Izraelį ir ką tai galėtų reikšti, sakė „Axios“ šaltiniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?