Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 28 /21:27

Rusija smogė Dniprui: apgriuvo devynių aukštų pastatas

Penktadienio, birželio 28 d., vakarą Rusijos okupacinės pajėgos surengė raketinę ataką Dniprui. Pranešama apie padarytą žalą ir nukentėjusiuosius.
Apgriautas devynaukštis Dnipre
Apgriautas devynaukštis Dnipre / „Telegram“ nuotr.

Dnipropetrovsko srities karinės administracijos pirmininkas Sergejus Lysakas savo „Telegram“ kanale paskelbė gerokai apgriauto devynių aukštų pastato nuotrauką. Preliminariais duomenimis, yra aukų. Dnipropetrovsko srities tarybos vadovas Nikolajus Lukašukas pranešė, kad sugriauti keturi aukštai, šiuo metu įvykio vietoje dirba visos būtinos tarnybos.

Kiek vėliau rezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad dėl Rusijos raketos pataikymo buvo sužeisti trys žmonės. Gelbėjimo tarnybos visiems teikia pagalbą.

„Todėl nuolat primename visiems partneriams: tik pakankamas oro gynybos sistemų kiekis ir kokybė, tik pakankamas ryžtas pasaulyje gali sustabdyti Rusijos terorą. Mums reikia šių sprendimų – mums reikia patikimo oro gynybos skydo Ukrainai“, – rašė jis „Telegram“.

18.13 val. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybė įspėjo apie Rusijos taktinės aviacijos aktyvumą pietryčių kryptimi ir oro ginklų panaudojimo grėsmę.

Jau 18:24 val. kariškiai Dnipropetrovsko srityje aptiko raketą, kuri judėjo šiaurės vakarų kryptimi. Po kelių minučių jie pastebėjo, kad raketos skrieja Dnipro kryptimi.

Pranešama, kad žuvo vienas žmogus. Naujausiais duomenimis, sužeisti mažiausiai 6 žmonės, tarp jų – 7 mėnesių kūdikis.

Mergaitė apsinuodijo degimo produktais. 27 ir 30 metų moterų ir 29 metų vyro būklė sunki, visų kitų būklė vidutinio sunkumo, pranešė Karinė administracija.

Pranešama, kad žmonės vis dar gali būti įstrigę ir butuose, ir automobiliuose aplink raketų atakos vietą. Viename iš sunaikinto pastato įėjimų kilo gaisras.

„Deja, aukų gali būti ir daugiau. Gelbėtojai valo griuvėsius. Žmonės yra įstrigę butuose. Gelbėtojai išgelbėjo vieną žmogų iš automobilio – nukentėjusysis buvo užverstas suniokoto namo dalimis“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius