Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 19

Rusija sugalvojo būdą, kaip apsaugoti nuo sunaikinimo V.Putino galios simbolį

Rusija aplink garsųjį Kerčės tiltą, jungiantį žemyninę dalį su okupuotu Krymo pusiasaliu, dislokavo daugybę baržų ir kitų apsaugos priemonių, atskleidė neseniai užfiksuotos palydovinės nuotraukos, kuriomis pasidalijo naujienų svetainė „Business Insider“.
Degantis Krymo tiltas
Degantis Krymo tiltas / Kadras iš vaizdo įrašo

Spėjama, kad taip siekiama apsaugoti statinį nuo Ukrainos išgirtojo bepiločio jūrų drono, kuris dabar jau ginkluotas ir raketomis.

Tai ne šiaip tiltas, o autoritarinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino branginamas pasiekimas, okupacijos trofėjus ir Kremliaus siekio visam laikui išsaugoti Krymo kontrolę simbolis, jau spėjęs tapti poros galingų Ukrainos atakų taikiniu.

Ankstesnės pastangos apsaugoti tiltą buvo neveiksmingos, o Ukrainai toliau diegiant naujoves ir vykdant itin efektyvias jūrinų dronų programas, naujų Rusijos gynybinių užtvarų gali nepakakti, kad būtų išvengta tolesnių išpuolių.

Kiek anksčiau publikuotoje ataskaitoje Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pranešė, kad gegužės pradžioje Rusija pradėjo dislokuoti baržas kaip užtvaras pietinėje 19 km ilgio tilto, kuris jungia Rusiją ir Krymą bei palengvina karinę bei ekonominę veiklą, pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius