Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija sulaikė moterį dėl išpuolio prieš pareigūną okupuotoje Rytų Ukrainos teritorijoje

Rusija antradienį nurodė, kad okupuotoje Rytų Ukrainos teritorijoje sulaikė moterį, įtariamą per išpuolį bandžius nužudyti pareigūną.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Per incidentą buvo sužeistas vyras ir jo sūnus.

Sabotažo aktai ir išpuoliai Rusijos okupuotose Ukrainos teritorijose yra dažnas reiškinys, susijęs su Maskvos plataus masto invazija į šią šalį. Rusija dėl šių incidentų dažnai kaltina Kyjivą. Ukrainos pareigūnai paprastai nei prisiima, nei neigia atsakomybę už išpuolius, nors kartais netiesiogiai apie juos užsimena.

„Buvo sulaikyta įtariamoji dėl pasikėsinimo nužudyti buvusį Luhansko liaudies respublikos muitinės komiteto pirmininką“, – sakoma Rusijos tyrimų komiteto išplatintame pranešime, paminint apsišaukėlišką Rytų Ukrainos separatistinį darinį.

Maskva kontroliuoja maždaug penktadalį kaimyninės Ukrainos teritorijos: 2014 metais aneksuotą Krymo pusiasalį ir dalį Luhansko, Donecko, Zaporižios ir Chersono sričių.

„Vyras ir jo sūnus patyrė daugybinius sužalojimus ir šiuo metu yra gydymo įstaigoje“, – teigiama pranešime ir priduriama, kad jų gyvybei pavojus negresia.

Rusijos tyrimų komitetas nepateikė išsamesnės informacijos apie nukentėjusį pareigūną, tačiau valstybinė naujienų agentūra TASS ir Ukrainos žiniasklaida jį įvardijo kaip Jurijų Afanasjevskį, kuriam taikomos Europos Sąjungos, Šveicarijos, Kanados ir Japonijos sankcijos.

Maskvos teigimu, įtariamoji yra Luhansko gyventoja. Priduriama, kad sekmadienį ji pareigūnui perdavė telefoną su sprogstamuoju mechanizmu.

Anot Maskvos, šis mechanizmas aktyvuojamas įjungus telefoną.

Moteris buvo sulaikyta dėl įtarimų neteisėtu sprogmenų laikymu ir gabenimu. Rusijos tyrimų komitetas taip pat pareiškė dėl šio įvykio apklausęs nemažai žmonių.

Šaltinis Ukrainos saugumo tarnyboje (SBU) ukrainiečių žiniasklaidai sakė, kad sprogimas įvyko J.Afanasjevskio namuose ir kad šiuo metu jis gydomas reanimacijoje ir yra sunkios būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito