Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusija surengė strateginių bombonešių skrydį virš Viduržemio jūros

Rusijos strateginiai bombonešiai Tu-22M3, anksčiau šią savaitę pasiųsti į karinę bazę Sirijoje, atliko skrydį virš Viduržemio jūros rytinės dalies, kad jų įgulos „įgytų praktinių įgūdžių vykdyti užduotis naujuose geografiniuose rajonuose, ketvirtadienį pranešė Gynybos ministerija.
Rusijos bombonešis Tu-22M3
Rusijos bombonešis Tu-22M3 / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Bombonešis

„Tolimojo veikimo bombonešiai Tu-22M3... atvykę į Rusijos Chmeimimo oro pajėgų bazę Sirijos Arabų Respublikoje, atliko įprastus mokomuosius skrydžius virš Viduržemio jūros rytinės dalies, lydimi Rusijos naikintuvų Su-35“, – sakoma ministerijos pranešime.

Lėktuvų įgulos „įgijo praktinių įgūdžių vykdyti užduotis naujuose geografiniuose rajonuose“, pridūrė ministerija.

Pranešime sakoma, kad įvykdę mokomąsias užduotis šiame regione bombonešiai grįš į savo nuolatinio bazavimosi aerodromus Rusijoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad į Siriją buvo pasiųsti trys viršgarsiniai bombonešiai Tu-22M3, galintys nešti ir branduolinį ginklą.

Rusijos kariškiai nurodė, kad Chmeimimo bazė buvo modernizuota, sustiprinus ir pailginus antrąjį kilimo ir tūpimo taką bei sumontavus naują šviesos signalizacijos bei radiotechninę įrangą.

Rusija, remianti Sirijos autoritarinio prezidento Basharo al Assado vyriausybę , anksčiau yra pasiuntusi Tu-22M3 į kovines misijas per šią šalį krečiantį pilietinį karą, bet tuomet lėktuvai pakildavo ir leisdavosi Rusijos bazėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas