Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rusija susirūpino paauglių skaistybe: siūlo įvesti papildomas pamokas

Rusijos mokyklose turėtų būti įvestos skaistybės pamokos, kad vaikai būtų tinkamai parengti suaugusiųjų gyvenimui, pareiškė aktorius Nikolajus Burliajevas, parlamentinio Pilietinės visuomenės plėtros, visuomeninių ir religinių asociacijų klausimų komiteto pirmininko pavaduotojas, skelbia naujienų svetainė „Parlamento žinios“, kurią cituoja „The Moscow Times“.
Paaugliai
Paaugliai / „Scanpix“ nuotr.

„Mūsų mokyklose būtina įvesti pamokas apie skaistybę berniukams ir mergaitėms. Turime galvoti apie tokių disciplinų įvedimą, kad vaikai būtų traukiami teisingų gairių link. Juk kai mūsų šalyje įvyko „perestroika“, užplūdo užsienietiški filmai, dažnai vulgarūs, tačiau tyrumas vyro ir moters santykiuose dingo“, – kalbėjo jis.

Leidiniui N.Burliajevas dėstė su tikrove prasilenkiančius teiginius, kad moksleivius reikia mokyti „teisingo požiūrio“ į suaugusiųjų gyvenimą. Mergaitė, pasak parlamentaro, turėtų suprasti, kad moters paskirtis ir pašaukimas yra „būti židinio saugotoja ir kuo geriau paklusti vyrui“, o berniukas turėtų būti mokomas, kad jis yra būsimasis „tėvynės, savo šeimos ir žmonos gynėjas“.

„Jie turi būti mokomi pagarbos moterims, skaistumo. Dabar to nėra, bet tai yra valstybės nelaimė ir nusikaltimas prieš būsimas kartas“, – reziumavo parlamentaras.

Kovo pradžioje Rusijos arkivyskupas Igoris Aksenovas Tarptautiniame Hipokrato medicinos forume taip pat aiškino, kad Rusijai reikia parengti programą, kuri ugdytų paauglių skaistumą.

I.Aksenovas aiškino, kad pagal tokią programą paaugliams turėtų būti pasakojama apie lytinių santykių iki santuokos pavojų, nepageidaujamo nėštumo riziką ir pavojų užsikrėsti venerinėmis infekcijomis.

„Reikėtų mokyti, kad nesantuokinis lytinis gyvenimas daro žalingą poveikį psichologinei ir fizinei sveikatai. Taip pat galėtų būti įvestas iškilmingas pasižadėjimas išlaikyti skaistybę iki santuokos. Užsiėmimai, žinoma, tik vyresniųjų klasių“, – patikslino kunigas.

Be to, jis pasiūlė sukurti jaunimo judėjimą, kuris propaguotų tinkamą gyvenimo būdą. Pasak I.Aksenovo, skaistumas net gali tapti nauja „subkultūra“, jei jis taps madingas. Tuo tikslu paaugliams reikėtų platinti „nekaltybės marškinėlius“, taip pat žiedus, pakabukus ir apyrankes su užrašais „Laukime“, „Tikroji meilė laukia“ rusų ar kitomis kalbomis.

Anksčiau prezidentas Vladimiras Putinas vaikų gimimą pavadino pagrindiniu šeimos tikslu Rusijoje. Jis pabrėžė, kad daugiavaikės šeimos yra „ypač svarbios“ valstybei.

„Nes čia ugdomos tos pagrindinės žmogaus savybės, kuriomis remiasi ir šeima, ir valstybė: pagarba vyresniesiems, meilė ir rūpestis jaunesniaisiais, darbštumas ir visa, kas susiję su šiuo organizmu „šeima“. Tai pačios tradicinės vertybės, apie kurias nuolat kalbame ir kurias palaikome“, – pabrėžė prezidentas.

Statistikos bendrovės „Rosstat“ duomenimis, 2023 m. sausio-spalio mėn. gimusių vaikų skaičius sumažėjo 32,4 tūkst. iki 1,059 mln. vaikų, o santykinis gimstamumo rodiklis – 8,7 vaiko 100 tūkst. gyventojų – buvo mažiausias nuo 2000 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius