Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rusiją talžo karščio bangos: per dieną užfiksuoti 38 rekordai

Ketvirtadienį rusai ir toliau kovoja su karščiausiais orais per daugiau nei šimtmetį. Trečiadienį Maskva sumušė 1917 m. liepos mėnesio rekordą, o visos didžiausios pasaulio šalies miestuose tvyrojo gerokai aukštesnė nei 35 laipsnių Celsijaus temperatūra, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Rekordinis karštis Maskvoje
Rekordinis karštis Maskvoje / „AFP“/„Scanpix“

Maskvoje, kur legendinės rusiškos žiemos metu temperatūra gali nukristi iki minus 40 laipsnių, trečiadienį gyvsidabrio stulpelis šovė iki 32,7 laipsnių Celsijaus ir puse laipsnio pagerino 1917-aisiais užfiksuotą tos dienos rekordą, pranešė „Fobos“ meteorologijos centras.

Rekordai buvo sumušti nuo Rusijos Ramiojo vandenyno pakrantės ir Sibiro dykumų iki europinės Rusijos dalies.

Vyriausiasis centro specialistas Michailas Leusas susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale informavo, kad Rusijoje per parą užfiksuoti 38 temperatūros rekordai.

„Karščio banga Rusijoje užfiksavo dar 38 temperatūros rekordus... Toną uždavė sostinė, antrą dieną iš eilės atnaujinanti rekordus“, – rašė jis ir pridūrė, kad temperatūros rekordai taip pat buvo užfiksuoti Kirovo, Kostromos, Joškar-Olos, Vladimiro, Čeboksarų, Tulos, Riazanės, Orelio, Tambovo, Penzos, ir Voronežo miestuose.

Dėl tokių karščio bangų išaugo oro kondicionierių ir ventiliatorių paklausa, o maskviečiai suvalgė rekordinį kiekį ledų. Metro ir daugelio traukinių keleiviams dalijamas vanduo.

Sostinės meras Sergejus Sobjaninas paragino Maskvos metropolinės zonos, kurioje gyvena gerokai daugiau nei 20 mln. gyventojų, gyventojus imtis atsargumo priemonių ir vengti išeiti į lauką karščiausiu paros metu.

„Dieną oro temperatūra viršys klimato normą ir vėl pakils virš 30 laipsnių“, – nurodė jis. Jis sakė, kad penktadienį prognozuojama perkūnija ir galima kruša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius