Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 27 /17:04

Rusija teigia užėmusi dar vieną kaimą Rytų Ukrainoje

Rusija šeštadienį paskelbė užėmusi dar vieną kaimą Rytų Ukrainos Donecko srityje, kur vyksta intensyvūs mūšiai Maskvos pajėgoms judant link Pokrovsko miesto.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / „AP“/„Scanpix“

Gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad rusų pajėgos „išvadavo“ Lozuvatskės kaimą, esantį už maždaug 24 km į rytus nuo Pokrovsko, netoli rusų okupuotos Očeretynės.

Ukraina nepatvirtino Lozuvatskės užėmimo.

Ukrainiečių Gynybos ministerija anksti šeštadienį pranešė, kad jos pajėgos sustabdė 37 rusų atakas Pokrovsko rajone.

Intensyviausi mūšiai vyksta netoli Novooleksandrivkos, sakoma pranešime. Šis kaimas yra už maždaug 2 km nuo Lozuvatskės; apie jo užėmimą Rusija paskelbė praėjusį mėnesį.

Šeštadienį Rusijai surengus oro antskrydžius Donecko srityje, buvo smogta netoli Pokrovsko esančiam Myrnohrado miestui ir toliau į pietus esančiam Kurachovės miestui.

Buvo sužeisti mažiausiai penki žmonės, įskaitant 11 metų vaiką, buvusį privataus namo kieme, pranešė srities prokurorai.

Donecko srities administracijos vadovas Vadymas Filaškinas paskelbė padarinių nuotraukas, kuriose matyti daugiabutis su išdaužytais langais ir gatvėje išbarstytos nuolaužos.

„Nebūna nė dienos, kad rusai neapšaudytų. Saugokitės – evakuokitės!“ – kreipėsi jis į gyventojus.

Šiaurinėje Sumų srityje, Rusijai iš raketų paleidimo įrenginių paleidus raketų į netoli sienos su Rusija esančio Gluchivo miesto centrą, žuvo 14-metis paauglys ir buvo sužeista 12 žmonių, iš jų šeši vaikai, pranešė prokurorai.

Pietinėje Chersono srityje Rusijos apšaudžius Bilozerkos miestą, esantį už kelių kilometrų nuo Dniepro upės, buvo sunkiai sužeistas 67 metų vyras, pranešė karinė administracija.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba šią savaitę lankėsi Kinijoje, kur sakė, kad Kyjivas yra pasirengęs derėtis su Rusija, kai ši pademonstruos norinti surengti sąžiningas derybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus