Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija teigia užėmusi kaimą Rytų Ukrainoje

Rusija sekmadienį pranešė, kad jos kariuomenė toliau veržiasi į priekį Rytų Ukrainoje ir užėmė pasienio kaimą, esantį vos už kelių kilometrų į šiaurę nuo pagrindinio Ukrainos kontroliuojamo pramonės centro.
Karas Ukrainoje / ROMAN PILIPEY / AFP
Karas Ukrainoje / ROMAN PILIPEY / AFP

Jau kelis mėnesius Maskva mūšio lauke nuolat  veržiasi į priekį, kovodama su mažesnėmis ir prasčiau apginkluotomis Ukrainos pajėgomis.

Rusų kariuomenės daliniai „išvadavo Izmailovkos gyvenvietę“,  nurodė Rusijos gynybos ministerija, vartodama rusišką Izmailivkos kaimo pavadinimą.

Prieš karą Izmailivkoje gyveno šiek tiek mažiau nei 200 žmonių.

Jis yra už aštuonių kilometrų į šiaurę nuo svarbiausio pramonės centro Kurachovės ir vos už kelių kilometrų į šiaurę nuo Kurachivkos – nedidelio miestelio, esančio fronto ruože, kurį Maskva bando apsupti.

Po šio pranešimo Rusijos gynybos ministerija pirmadienį pranešė, kad rusai numušė 109 Ukrainos dronus, skridusius virš kelių regionų, įskaitant netoli sienos.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sekmadienį perspėjo,kad Maskva imsis atsakomųjų veiksmų, jei Vakarų šalys leis Ukrainai naudoti jų tiekiamus ginklus prieš Rusijos teritorijos gilumoje.

„Dar per anksti apie tai kalbėti, bet, žinoma, mūsų karinis departamentas apie tai galvoja ir pasiūlys įvairių būdų, kaip į tai atsakyti“, – valstybinės televizijos žurnalistui per sekmadienį transliuotą pokalbį sakė V. Putinas 

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis jau kelis mėnesius prašo Vakarų sąjungininkų leidimo naudoti ilgojo nuotolio raketas prieš Rusijos teritorijos gilumoje esančius taikinius, teigdamas, kad toks žingsnis motyvuotų Maskvą siekti taikos.

Praėjusį mėnesį Jungtinės Valstijos ir Jungtinė Karalystė (JK) pranešė, kad sprendimas šiuo klausimu yra neišvengiamas, tačiau vėliau jį atidėjo po to, kai V. Putinas perspėjo, kad rizikuoja sukelti NATO karą su Maskva.

Sekmadienį V. Putinas išreiškė viltį, kad Vakarų šalys išgirdo šį perspėjimą.

„Jie man apie tai nieko nepasakė, bet tikiuosi, kad išgirdo“, – kalbėjo Rusijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai