Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rusija žvangina ginklais – pradeda karines pratybas Ramiajame vandenyne

Maskva antradienį pradeda 10 dienų trukmės karinių jūrų pajėgų pratybas Ramiajame vandenyne, Japonijos ir Ochotsko jūrose, pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Šios pratybos rengiamos tvyrant įtampai tarp Maskvos ir Pietų Korėjos bei Japonijos, Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui vykstant vizito į Pchenjaną.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad pratybos vyks Ramiajame vandenyne, Japonijos jūroje ir Ochotsko jūroje. Ji pridūrė, kad dalyvaus „40 laivų, katerių ir pagalbinių laivų“, taip pat apie 20 lėktuvų ir sraigtasparnių.

Ministerijos išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip keli laivai, įskaitant povandeninį laivą, išplaukia į jūrą iš Vladivostoko. Šiame mieste įsikūrusi Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno operatyvinė bazė.

„Jūreiviai treniruosis vykdyti kovos su povandeniniais laivais operacijas, ginti laivus jūroje, rengs bendrus raketų smūgius prieš hipotetinio priešo laivų grupes, mokysis atremti dronų ir bepiločių orlaivių atakas, atliks praktinius mokymus ir kovines pratybas“, – teigiama išplatintame pranešime.

VIDEO: Rusija pradeda karines pratybas Ramiajame vandenyne

Siekdama pademonstruoti savo karinio laivyno jėgą, Rusija reguliariai rengia pratybas Ramiajame vandenyne prie savo Tolimųjų Rytų pakrantės. Daugiau nei prieš dvejus metus Rusijai pradėjus puolimą Ukrainoje, Vakarų šalys su vis didesniu nerimu stebi šias pratybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius