Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 11 /10:59

Rusijai apšaudžius Ukrainos sostinės sritį žuvo du žmonės

Per Rusijos naktinę raketų ataką netoli Ukrainos sostinės žuvo vyras ir jo ketverių metų sūnus, sekmadienį pranešė gelbėjimo tarnybos.
SERGEI SUPINSKY / AFP
SERGEI SUPINSKY / AFP

Naujienų agentūros AFP žurnalistas pranešė, kad naktį Kyjivo centre ir rytinėje dalyje aidėjo sprogimai. Tuo tarpu Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad Rusija į miestą buvo paleidusi dvi raketas. 

Pasak AFP reporterio, sostinėje girdėjosi oro pavojaus sirenos, o naktiniame danguje buvo matyti mažiausiai du blyksniai. 

Kyjivo miesto karinė administracija socialiniame tinkle „Telegram“ paskelbė, kad buvo aktyvuotos miesto oro gynybos sistemos. Pranešama, kad Rusija naktį dronais taip pat apšaudė penkis kitus Ukrainos regionus.

Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko nurodė, kad tai jau antras kartas šį mėnesį, kai Ukrainos sostinė tapo taikiniu. 

Jis pridūrė, kad balistinės raketos sostinės nepasiekė, tačiau buvo smogta priemiesčiams, o į Kyjivą paleisti dronai buvo numušti. 

Ukrainos valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba „Telegram“ nurodė, kad vienos raketos fragmentai nukrito ant kelių gyvenamųjų namų Kyjivo srityje esančiuose Brovaruose. 

Gelbėjimo operacijos metu pastato griuvėsiuose buvo rastas negyvas 35-erių vyras ir jo 4-metis sūnus, o dar trys žmonės buvo sunkiai sužeisti. 

Tuo tarpu Rusijoje Kursko srities gubernatorius pranešė, kad oro gynybos sistemos numušta ukrainiečių raketa nukrito ant gyvenamojo namo ir sužeidė 13 žmonių.

Anot Rusijos gynybos ministerijos, naktį virš Kursko, Voronežo, Belgorodo, Briansko ir Oriolo sričių buvo numušti 35 ukrainiečių dronai.

Pastarosiomis dienomis ukrainiečiai nerimauja, kad atsakydama į Kyjivo puolimą Rusijos vakarinėje Kursko srityje Maskva gali rengti antskrydžius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas