Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 08

Rusijai žūtbūt reikia pergalės: pilasi pranešimai, kad kovoti siunčiami sužeistieji, norintys pasiduoti – šaudomi

Anot Rusijos kovotojų šeimų, sužeisti kariai net nepagiję siunčiami atgal į apkasus, kad laiku užimtų svarbų Ukrainos miestą. Saugumo ekspertas, karininkas majoras Oleksijus Hetmanas naujienų agentūrai „RBC-Ukraine“ sakė, kad galutinis terminas Avdijivkai užimti – gruodžio vidurys. Jis įsitikinęs, jog tuomet Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbs apie savo kandidatūrą į prezidento postą.
Rusijos kariai
Rusijos kariai / „IMAGO“/„Scanpix“

Ketvirtadienį paskelbtoje karo apžvalgoje Karo tyrimų instituto (ISW) analitikai įvertino geolokacinę medžiagą ir nurodė, kad iš jos matyti, jog Rusijos kariai šiek tiek pasistūmėjo į priekį pramoninėje zonoje į pietryčius nuo Avdijivkos, tačiau Ukraina intensyviai tęsia gynybą.

Šios kovos Rusijai kainuoja tūkstančius karių gyvybių.

Nepriklausomas rusų naujienų leidinys „Svarbios istorijos“ tvirtina gavęs V.Putinui adresuotą laišką, kurį pasirašė daugiau kaip 100 karių, kovojančių Avdijivkos apylinkėse Ukrainos Donecko srityje, artimųjų.

Teigiama, kad Rusijos Vakarų karinės apygardos 95411 būrio kovotojų šeimos nariai pažymėjo, kad lapkričio 25 d. buvo išleista direktyva, kurioje nurodoma karius su lengvais ir vidutinio sunkumo sužeidimais siųsti atgal į apkasus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas