Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 02 /14:15

Rusija sako neplanuojanti įvesti naujų suvaržymų dėl COVID-19

Rusija neketina įvesti didelio masto apribojimų didėjant naujų koronaviruso atvejų skaičiui šalyje, trečiadienį pareiškė aukšto rango sveikatos apsaugos pareigūnė.
Maskva
Maskva / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Nauji registruojamų užsikrėtimų rekordai Rusijoje fiksuojami jau 13 dienų iš eilės.

Maskva per visą pandemiją nesiryžo įvesti jokių apribojimų, galinčių pakenkti sunkumus išgyvenančiai jos ekonomikai.

„Sveikatos apsaugos sistema susitvarko“, – Rusijos sveikatos priežiūros tarnybos „Rospotrebnadzor“ vadovė Ana Popova sakė valstybinei naujienų agentūrai „RIA Novosti“. Jos interviu paskelbtas trečiadienį.

„Mirtingumas dabar nėra didesnis, lyginant su ankstesniais laikotarpiais, kuriuos išgyvenome per pastaruosius dvejus metus, ir šiandien nėra pagrindo ypatingiems suvaržymams“, – pridūrė A.Popova.

Prasidėjus pandemijai 2020 metų kovą Maskvos pareigūnai buvo paskelbę griežtą, bet trumpą karantiną, o vėliau leido atskiriems regionams taikyti savo priemones užsikrėtimų skaičiaus augimui pažaboti.

„Regionai atsargiai imasi specialių priemonių, kad nestumtų visuomenės ir visos ekonomikos į žlugimą, nes to šiandien daryti nereikia“, – „RIA Novosti“ sakė A. Popova.

Rusijoje per praėjusią parą nustatyti 141 883 nauji COVID-19 atvejai – daugiausia nuo pandemijos pradžios, rodo trečiadienį paskelbti kovą su epidemija koordinuojančio operatyvinio štabo duomenys.

Tai rekordinis prieaugis per pastarąsias dvi savaites nuo sausio 19 dienos, kai per parą buvo registruoti 33 899 nauji COVID-19 atvejai.

Ypač prasta padėtis Rusijos antrame didžiausiame mieste Sankt Peterburge, kur registruota 13 000 užsikrėtimų.

Šios buvusios Rusijos imperijos sostinės sveikatos apsaugos pareigūnas pavadino naujų užsikrėtimų bangą „labai pavojinga“ ir sakė, kad bus didinamas ligoninių lovų skaičius.

Pietinėje Sankt Peterburgo dalyje gyvenanti 49 metų Natalija Jakovleva naujienų agentūrai AFP sakė, kad jos medicinos centre buvo „minios“ žmonių.

„Tenka laukti nežinia kiek laiko, visi kosėja vieni ant kitų“, – pasakojo ji.

Pagal bendrą patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių Rusija pasaulyje yra ketvirta po JAV, Brazilijos ir Indijos. Pandemija jai smogė labiausiai iš visų Europos valstybių ir nusinešė daugiausia gyvybių.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruoti iš viso 12 128 796 COVID-19 atvejai, 332 690 užsikrėtusių žmonių mirė, skelbia vyriausybės interneto svetainė.

Tuo metu statistikos agentūra „Rosstat“ pateikia daug didesnį aukų skaičių – jis viršija 680 tūkstančių. Skaičiuodama su COVID-19 susijusius mirties atvejus agentūra vertina daugiau kriterijų, o duomenis gauna iš civilinės metrikacijos biurų, kur užbaigiamas mirties atvejų įregistravimo procesas.

Nors Rusijos gyventojams yra nemokamai prieinamos kelios vietos gamybos vakcinos nuo COVID-19, iki šiol visiškai pasiskiepijo tik pusė šalies gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas