Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje išdavyste apkaltintas hipergarsinius skrydžius tyręs mokslininkas

Penktadienį suimtas pagrindinis Rusijos hipergarsinių skrydžių mokslininkas, kuris kaltinamas išdavyste, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida.
Rusija išbandė hipergarsinę sparnuotąją raketą „Cirkon“
Rusija išbandė hipergarsinę sparnuotąją raketą „Cirkon“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos mokslų akademijos Sibiro filialo Teorinės ir taikomosios mechanikos instituto direktorius daktaras Aleksandras Šipliukas – jau trečiasis Rusijos mokslininkas, šią vasarą suimtas dėl įtarimų išdavyste, rašo CNN.

Instituto mokslinis direktorius Vasilijus Fominas Rusijos naujienų agentūrai TASS sakė, kad A.Šipliukas buvo išsiųstas į Lefortovo ikiteisminio sulaikymo centrą Maskvoje.

Jis sulaikytas po to, kai birželio 27 d. buvo suimtas vyriausiasis instituto mokslinis darbuotojas Anatolijus Maslovas, kuris kaltinamas perdavęs valstybės paslaptį sudarančius duomenis, susijusius su hipergarsinėmis raketomis.

Instituto interneto svetainėje rašoma, kad A.Šipliukas vadovauja technologijų laboratorijai, kurioje įrengti unikalūs vėjo tuneliai, specialiai sukurti hipergarsinėms sąlygoms imituoti.

Birželio 30 d. Novosibirsko Sovetsko rajono teismas suėmė kitą mokslininką, Rusijos mokslų akademijos Sibiro filialo Lazerinės fizikos instituto tyrėją Dmitrijų Kolkerį.

Jis taip pat sulaikytas dėl kaltinimų valstybės išdavyste dėl tariamo bendradarbiavimo su Kinijos saugumo tarnybomis, pranešė „Reuters“.

D.Kolkeris, kuriam buvo diagnozuotas ketvirtos stadijos vėžys, mirė pervežamas iš ikiteisminio sulaikymo centro.

Rusijos, Kinijos ir Jungtinių Valstijų karinės jėgos kuria hipergarsinius skraidančius ginklus. Tai labai manevringi ginklai, kurie teoriškai gali skrieti hipergarsiniu greičiu, koreguodami kursą ir aukštį, kad galėtų skristi nepastebėti radarų ir aplenkti priešraketinę gynybą. Ekspertai teigia, kad nuo tokių ginklų būtų neįtikėtinai sunku apsisaugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas