Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje paleisti per prokremlišką koncertą sulaikyti žurnalistai

Rusijos policija paleido tris nepriklausomos žiniasklaidos žurnalistus, anksčiau sulaikytus prie koncerto, skirto neteisėtos keturių Ukrainos sričių aneksijos metinėms, vietos, antradienį pranešė viena iš šių žurnalistų darboviečių. 
IMAGO/Vladimir Astapkovich / IMAGO/SNA
IMAGO/Vladimir Astapkovich / IMAGO/SNA

Teisių gynimo grupės skelbė, kad pirmadienio vakarą šalia koncerto buvo sulaikyti trys reporteriai, dirbantys dviem nepriklausomoms žiniasklaidos priemonėms. Nurodoma, kad vienas jų dirba „Republic“, o kiti du – „SOTAvision“.

Tiek „Republic“, tiek „SOTAvision“ valdžios institucijos laiko „užsienio agentais“.

„SOTAvision“ praėjusią naktį platformoje „Telegram“ paskelbė: „Du sulaikyti mūsų (...) korespondentai ir „Republic“ korespondentas buvo paleisti iš Kitaigorodo policijos nuovados praėjus keturioms valandoms po sulaikymo.“

„SOTAvision“ teigimu, visiems trims žurnalistams buvo skirtos 500 rublių (apie 5 eurų) baudos už „įtariamą necenzūrinės kalbos vartojimą viešoje vietoje“.

Anksčiau „SOTAvision“ platformoje „Telegram“ pranešė, kad jos žurnalistai, kuriems nebuvo leista patekti į šventę Raudonojoje aikštėje, buvo sulaikyti imantys interviu iš žiūrovų, šiems išeinant iš koncerto.

Nuo 2022 metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Kremlius uždraudė savo karo kaimyninėje šalyje kritiką ir sustiprino spaudimą tiek užsienio, tiek nepriklausomoms rusų žiniasklaidos priemonėms.

Didelė dalis nepriklausomos rusų žiniasklaidos dabar yra priversta dirbti iš užsienio.

„SOTAvision“ yra viena iš paskutinių rusų nepriklausomų žiniasklaidos priemonių, vis dar turinčių reporterių pačioje Rusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas