Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijoje užregistruota dar per 11 tūkst. naujų COVID-19 atvejų, mirė 88 žmonės

Rusijoje per praėjusią parą užregistruota daugiau kaip 11 tūkst. naujų COVID-19 atvejų ir tai didžiausias skaičius nuo pat ligos protrūkio šalyje pradžios, ketvirtadienį pranešė kovos su virusu operatyvinis štabas.
Rusijoje siautėja koronaviruso pandemija
Rusijoje siautėja koronaviruso pandemija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Praėjusią parą Rusijoje patvirtintas 11 231 koronaviruso infekcijos COVID-19 atvejis 84 regionuose, įskaitant 5 471 (48,7 proc.) aktyviai išaiškintą atvejį be klinikinių apraiškų“, – sakoma pranešime.

Iš viso Rusijoje jau nustatyta 177 160 COVID-19 atvejų, nurodė štabas. Pagal šį skaičių Rusija ketvirtadienį pakilo į penktą vietą pasaulyje, per parą aplenkusi Vokietiją, kurioje užregistruota 168,1 tūkst. atvejų, ir Prancūziją, kur užsikrėtimo atvejų yra 173,2 tūkst., rodo JAV įsikūrusio Johnso Hopkinso universiteto duomenys.

Rusija šiuo metu atsilieka tik nuo JAV (1,23 mln. atvejų), Ispanijos (220,3 tūkst.), Italijos (214,4 tūkst.) ir Didžiosios Britanijos (201,6 tūkstančio).

Tačiau pagal paros naujų atvejų skaičių – 11,1 tūkst. – Rusija dalijasi antra vieta pasaulyje su Brazilija (taip pat 11,1 tūkst. atvejų). Pirmoje vietoje šiuo atžvilgiu yra JAV, kuriose per parą nustatyta 24,2 tūkst. naujų COVID-19 atvejų.

Didžiojoje Britanijoje per parą nustatyta maždaug 6 tūkst. naujų atvejų, Italijoje – maždaug 1,5 tūkst., Ispanijoje – maždaug tūkstantis.

Maskvoje per pastarąsias 24 val. patvirtinti 6 703 nauji COVID-19 atvejai, sakoma Rusijos operatyvinio štabo pranešime. Bendras užsikrėtusiųjų skaičius sostinėje padidėjo iki 92 676.

Per praėjusią parą Rusijoje mirė 88 COVID-19 pacientai, įskaitant 39 Maskvoje. Bendrai šalyje mirė 1 625 koronavirusu užsikrėtę žmonės.

Per parą pasveiko ir iš ligoninių buvo išrašyti 2 476 pacientai, įskaitant 769 Maskvoje. Per visą protrūkio laiką Rusijoje pasveiko 23 803 COVID-19 sirgę žmonės.

Rusijoje užregistravus per parą nustatomų užsikrėtimo atvejų rekordą, oficialus mirties nuo COVID-19 atvejų skaičius šalyje yra labai mažas, palyginti su kitomis Europos šalimis.

Pareigūnai sako, kad dėl masinio testavimo nustatoma daug žmonių, kuriems pasireiškia nesunkūs simptomai, tačiau kai kas mano, kad taip yra dėl mirties atvejų skaičiavimo metodikos.

„Jei kas nors, kam diagnozuota COVID-19, miršta nuo infarkto, tai oficiali mirties priežastis bus infarktas“, – sakė Sergejus Timoninas iš Maskvoje veikiančios Aukštosios ekonomikos mokyklos.

„Kitaip tariant, ne visi koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirties atvejai bus įtraukti į sąrašus kaip mirties nuo koronaviruso atvejai“, – sakė S.Timoninas, šio universiteto Tarptautinės laboratorijos populiacijos ir sveikatos klausimams vadovo pavaduotojas.

Daug rusų ginčijo skelbiamus skaičius, ir tai paskatino Sveikatos apsaugos ministeriją bei Federalinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą („Rospotrebnadzor“) šią savaitę pareikšti, kad pateikiami skaičiai atspindi spartų šalies atsaką į pandemiją.

„Rospotrebnadzor“ pareiškime pažymėjo, kad „Rusija yra antroje vietoje pasaulyje pagal apie testų skaičių – daugiau kaip 4,46 milijono“. Pirmoje vietoje yra Jungtinės Valstijos.

„Rospotrebnadzor“ nurodė, kad dėl to Rusija galėjo „identifikuoti ir greitai izoliuoti lengva forma sergančius pacientus, taip pat tuos, kuriems simptomai nepasireiškia, o tai reikšmingai sumažino viruso plitimą visuomenėje ir kai kuriose rizikos grupėse“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas