Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Civiliai ruošiasi karui, V.Zelenskis ramina: kokią reakciją į agresiją pasirinks Ukraina?

Rusijai vis labiau grasinant karu Ukrainai, o Vakarams kalbant, kad diplomatijos galimybės stabdyti konfliktą išsemtos, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ramina ir teigia netikintis dideliu karu. Tiesa, šalies Saugumo ir gynybos taryba paskelbė dirbsianti visą parą be poilsio. Karštos diskusijos verda ir Ukrainos Aukščiausiojoje Radoje. Dalis rezervo karių jau gavo šaukimą mobilizuotis. 15min Ukrainos politologai ir karo veteranai teigė, kad V.Zelenskį dabar kritikuoti nėra tinkamas laikas, o patys jie ruošiasi kovos veiksmams.
Ukrainos kariškių naudojamas robotas
Ukrainos kariškių naudojamas robotas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ukrainoje – įtampa, kokios nebuvo seniai. Nors šalis kariauja su Rusija jau aštuonerius metus, pastaruoju metu karas buvo bemaž įšaldytas, vykdavo tik mažesni susišaudymai.

Tačiau viskas pasikeitė prieš savaitę – Rytų Ukrainoje „į darbą“ paleisti tankai, artilerija. Baiminamasi, kad jau netrukus gali prasidėti plataus masto invazija į Ukrainą.

Kijevas jau paskelbė apie karių mobilizaciją. Mūšiui, panašu, ruošiasi ir Rusijos remiami separatistai – okupuotose teritorijose apie mobilizaciją paskelbta jau anksčiau.

Dalis Ukrainos parlamento narių ragina šalies valdžią visiškai nutraukti diplomatinius santykius su Rusija.

„Europos solidarumo“ partijos narys Oleksijus Gončarenka trečiadienį iš Aukščiausiosios Rados tribūnos Kijeve pasiuntė perspėjimą Rusijai. „Sveiki atvykę į pragarą“, – sakė politikas.

Pasak jo, rusų kariuomenė Ukrainoje nebus sutikta su gėlėmis rankose, todėl jis ragina rusus pasilikti namuose – kitaip jų esą laukia tik mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas