Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos ambasadorius Londone du kartus nusišypsojo kalbėdamas apie „Novičioku“ nužudytos britės šeimą

Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Andrejus Kelinas nusišypsojo, kai buvo paklaustas, ar Vladimiras Putinas yra pasirengęs liudyti britės Dawn Sturgess, kuri 2018 m. mirė nuo apsinuodijimo „Novičioku“, teisme. Jis dar kartą nusišypsojo atsakydamas į patikslinantį žurnalistės klausimą, pastebi nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Andrejus Kelinas
Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Andrejus Kelinas / Stopkadras

A.Kelinas davė interviu BBC žurnalistei Laurai Kuenssberg. Ji perdavė jam Sturgessų šeimos prašymą, kuriame ši prašė Vladimiro Putino atvykti į Didžiosios Britanijos teismą ir duoti parodymus. Žurnalistė jo paklausė, ar jis nori ką nors pasakyti Sturgessų šeimai.

Atsakydamas ambasadorius nusišypsojo ir pasakė, kad apsinuodijimo Solsberyje (miestas, kuriame mirė D.Sturgess) istorija buvo nušviesta tik iš vienos pusės. Jis sakė, kad vargu ar galėtų įsivaizduoti Vladimirą Putiną „vykstantį į Jungtinę Karalystę tik tam, kad kažką paliudytų“.

Tada žurnalistė paklausė ambasadoriaus, ar jis gali ką nors pasakyti Sturgessų šeimai, jei V.Putinas negali duoti parodymų. Diplomatas pakartotinai nusišypsojo ir pasakė, kad niekada nebuvo susitikęs su mirusiosios artimaisiais. „Bet jei kas nors miršta, žinoma, mums tai visada rūpi“, – pridūrė jis.

Dawn Sturgess yra Solsberio gyventoja, kuri mirė nuo „Novičioko“, panaudoto per pasikėsinimą nužudyti Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją. D.Sturgess partneris Charlie Rowley labdaros aukų dėžutėje rado kvepalų „Nina Ricci“ buteliuką ir padovanojo jai. Kvepalais ji patepė odą ir netrukus mirė. Didžiosios Britanijos valdžios institucijos mano, kad buteliuke buvo „Novičiokas“ ir jį išmetė Rusijos agentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento