Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos Briansko srityje žuvo grupė Ukrainos kovotojų: vykdė kovinę užduotį

Keturi Ukrainos kariai – Jurijus Horovecas, Maksimas Mychailovas, Tarasas Karpiukas ir Bohdanas Liahovas – žuvo Rusijos teritorijoje vykdydami kovinę užduotį, pranešė leidinys „Ukrainska Pravda“.
Rusijos Briansko srityje žuvusi grupė Ukrainos kovotojų
Rusijos Briansko srityje žuvusi grupė Ukrainos kovotojų / „Telegram“ nuotr.

Pirmadienį Rusijos federalinė saugumo tarnyba pranešė, kad nukovė keturis ukrainiečius, kurie, kaip įtariama, bandė prasiskverbti į Briansko sritį ir vykdyti „sabotažą ir teroro aktus“.

Rusijos specialiosios tarnybos teigė, kad žuvusieji turėjo užsienietiškų ginklų, visų pirma „SIG Sauer“ automatų, ryšių ir navigacijos įrangos bei keturias bombas, kurių bendras svoris – apie 40 kg trotilo ekvivalentu.

FSB taip pat paviešino duomenis apie ukrainiečius. Specialioji tarnyba pranešė, kad bandydami patekti į Rusijos teritoriją žuvo šie kariškiai: Jurijus Horovecas, gimęs 1988 m., šaukinys „Šventasis“, kurį rusai vadino grupės vadu; Maksimas Mychailovas, gimęs 1990 m., šaukinys „Negeriantis“; Tarasas Karpiukas, gimęs 1984 m., šaukinys „Tarasij“; Bohdanas Liachovas, gimęs 2003 m., šaukinys „Apolonas“.

Vėliau Ukrainos kariškių žūtį patvirtino Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojas Jevhenas Karasas. Iš rusų paskelbtų nuotraukų jis padarė išvadą, kad grupė pateko į minų lauką.

J.Karasas pasidalijo prisiminimais apie mirusiuosius:

„Maksimas „Negeriantis“ buvo tikras draugas. Labai spalvingas, visada su šarovarais, siuvinėtais marškiniais ir kazokų pypke. Bus legendų apie tai, kiek priešų nukovė ir kiek merginų širdžių sudaužė“, – apie M.Mychailovą pasakojo J.Karasas.

„Devyniolikmetis vaikinas nuo pat karo pradžios pradėjo kovoti. Jis iš karto savanoriškai prisijungė prie sabotažo grupės. Galite įsivaizduoti, kiek sėkmingų operacijų buvo atlikta nuo vasario mėnesio... Vaikinas b uvo labai drąsus. Visada dalyvavo savanoriškai. Ir nors dėl jauno amžiaus jis skundėsi, kad dažnai nebuvo imamas į sudėtingiausias misijas, Apolonas buvo laimingas. Jis buvo išskirtinių gabumų, fizinio ir taktinio rengimo metu pasiekdavo vienus geriausių rezultatų“, – paskelbė jis vieno kariškio, tarnavusio kartu su Bohdanu Liahovu, prisiminimus.

„Tarasas buvo tikras karys. Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje jis kovojo su policija, dalyvavo antiliberaliose akcijose. Nenuostabu, kad jis vienas pirmųjų 2014 m. pradėjo kariauti. Netoli Ilovaisko artimai susidūręs su priešu jis buvo sužeistas. „Separas“ šovė į Tarasą iš 15 metrų atstumo. Jis prašovė ir pataikė į rezervuarą su šoviniais. Jie užsidegė ir ėmė sproginėti. Jis buvo ilgai gydomas. Prasidėjus karui, jis išvyko į frontą“, – apie T.Karpiuką rašė J.Karasas.

„Šventasis“. Tikras patriotas, jis kovojo su vatnikais dar prieš tai, kai tai tapo mada. 2014 m. jis kovojo Ilovaiske ir gynė Mariupolį. Būtent jis vadovavo mūsų grupei, kuri įžengė į priešo teritoriją“, – apie J.Horovecą rašė J.Karasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas