Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Rusijos cheminių medžiagų gamykla Tverės srityje tapo drono atakos taikiniu

Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį patvirtino, kad Tverės sritį naktį atakavo dronas, prieš tai platformoje „Telegram“ pasirodžius pranešimams apie išpuolį prieš šiame regione esančią didelę cheminių tyrimų gamyklą.
Aviacinius degalus gaminanti Redkinsko gamykla Rusijos Tverės srityje
Aviacinius degalus gaminanti Redkinsko gamykla Rusijos Tverės srityje / „Tverskije vedemosti“

Apie tai praneša ukrainiečių portalas „The Kyiv Independent“.

Nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kuriais vietos gyventojai dalijosi „Telegram“ kanaluose, matyti didelis sprogimas, įvykęs, kaip teigiama, Redkino eksperimentinės gamyklos, kuri yra maždaug už 100 km į šiaurės vakarus nuo Maskvos ir už daugiau kaip 500 km nuo sienos su Ukraina, teritorijoje.

Ši gamykla yra eksperimentinis objektas, kuriame gaminamos cheminės medžiagos, daugiausia skirtos aviacijos ir kosmoso pramonei. Jos interneto svetainėje rašoma, kad gamykloje dirba 700 darbuotojų, ji „turi palankią geografinę padėtį netoli geležinkelio ir greitkelio Maskva–Sankt Peterburgas“.

Tverės srities gubernatorius Igoris Rudenija pranešė apie virš Konakovo rajono, kuriame yra ir gamykla, numuštą droną. Pasak jo, padėtis vietovėje kontroliuojama, nukentėjusiųjų nėra, o įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Rusijos gynybos ministerija teigė, kad ataka buvo sužlugdyta, keturis dronus numušus virš Tverės srities, du – virš Maskvos ir vieną – virš Belgorodo regionų. „The Kyiv Independent“ negalėjo patikrinti šių pranešimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius