Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos diplomatai Jungtinėje Karalystėje reikalauja leisti susitikti su Skripaliais

Maskva ir toliau sieks gauti Londono atsakymus į klausimus, susijusius su „Skripalių byla“, tačiau dabar bendravimo su Londonu šiuo klausimu nėra, sakoma pirmadienį paskelbtame Rusijos ambasados Jungtinėje Karalystėje pranešime.
Julija ir Sergejus Skripaliai
Julija ir Sergejus Skripaliai / „Facebook“ nuotr.

„Deja, kol kas negalime kalbėti apie kokį nors tarpusavio bendravimą su oficialiuoju Londonu „Skripalių bylos“ klausimu. Jo tiesiog nėra“, – nurodoma pranešime.

„Esame pasiruošę ir toliau siekti, kad britai pateiktų išsamius atsakymus į dešimtis klausimų, kurie buvo jiems oficialiai pateikti į Didžiosios Britanijos URM išsiųstose notose“, – sakoma jame.

Rusijos ambasada pabrėžė, kad „britų valdžios, slepiančios nuo visuomenės bet kokią informaciją apie slapto tyrimo eigą, elgesys atkreipia į save dėmesį“.

Rusijos ambasada pabrėžė, kad „britų valdžios, slepiančios nuo visuomenės bet kokią informaciją apie slapto tyrimo eigą, elgesys atkreipia į save dėmesį“.

„Daugkartiniai Rusijos bandymai aptarti šį klausimą lieka nesėkmingi“, – sakoma pranešime.

„Grubiai pažeidžiamos konsulinės konvencijos, reikalaujančios užtikrinti prieigą prie nukentėjusių Rusijos piliečių. Britanijos valdžia toliau atkakliai atsisako suteikti mums galimybę pabendrauti su Skripaliais asmeniškai. O tai stiprina mūsų įtarimus, kad Skripaliai yra laikomi izoliuoti prievarta arba jų būklė nėra tokia, kaip oficialiai skelbiama“, – priduriama jame.

Buvęs dvigubas Rusijos agentas Sergejus Skripalis ir jo duktė buvo apnuodyti kovo 4 dieną Solsberyje. Balandžio 12 dieną britų valdžia apkaltino Rusiją prisidėjus prie šio nusikaltimo. Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas