Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos dronai smogė į žinomo rusų opozicionieriaus namus prie Kyjivo

Praėjusią naktį Rusijos pajėgų paleistam dronui nukritus netoli buvusio Rusijos Valstybės Dūmos deputato Iljos Ponomariovo namo Kyjivo pakraštyje, jis buvo sužeistas, rašo naujienų ir analizės svetainė „Oboz“, remdamasi šaltiniais.
Rusijos dronas smogė prie Kyjivo
Rusijos dronas smogė prie Kyjivo / Ukrainos nacionalinė policija/ „Telegram“

Teigiama, kad bepilotis orlaivis „Shahed“ sprogo už penkių metrų nuo lauko durų, o namas buvo apgadintas. Pasak šaltinių, I.Ponomariovas „gavo daugybę žaizdų nuo skeveldrų, tačiau jo gyvybei pavojus negresia“.

Paskelbtoje nuotraukoje jis matomas su kraujo pėdsakais ant veido ir krūtinės. Šiuo metu I.Ponomariovas yra saugomas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ilja Ponomariovas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ilja Ponomariovas

Kyjivo srities administracija pranešė, kad dar du žmonės buvo sužeisti ir paguldyti į ligoninę dėl krintančių regiono oro gynybos pajėgų numuštų dronų nuolaužų. Buvo apgadinti du privatūs namai vienoje iš regiono gyvenviečių.

Ukrainos nacionalinė policija pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuotas Kyjivo regione per dronų ataką apgadintas gyvenamasis namas. „Oboz" tikina, kad nuotraukose matyti smūgio į I.Ponomariovo namą padariniai.

Pats buvęs rusų politikas socialiniame tinkle „X" pranešė, kad išgyveno „penktą bandymą atakuoti“.

„Atrodo, kad šiandien yra mano antrasis gimtadienis. Penktasis bandymas įvykdyti išpuolį buvo labiausiai netradicinis ir sėkmingiausias, nuo kurio buvo sunku apsiginti. Bet velniop jį! Išsamesnę informaciją parašysiu vėliau“, – pažymėjo jis.

Ukrainos karinės oro pajėgos teigė, kad praėjusią naktį Rusija atakavo Ukrainą balistinėmis raketomis ir dronais. Oro gynybos pajėgos numušė visus septynis dronus virš Kyjivo, Poltavos, Chersono ir Dnipropetrovsko sričių.

I.Ponomariovas buvo Valstybės Dūmos deputatas iš „Teisingosios Rusijos“ frakcijos. 2014 m. jis tapo vieninteliu Rusijos parlamento nariu, balsavusiu prieš Krymo aneksiją, ir netrukus išvyko iš šalies. 2019 m. I.Ponomariovas pranešė gavęs Ukrainos pilietybę. Prasidėjus plataus masto invazijai į Ukrainą, I.Ponomariovas paskelbė apie „Rusijos ginkluotos opozicijos“ centro sukūrimą.

Anot Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“, I.Ponomariovui Rusijoje iškeltos bylos dėl valstybės išdavystės, dalyvavimo teroristinės organizacijos veikloje ir viešų raginimų vykdyti terorą. Jis taip pat tiriamas dėl „klastočių“ apie Rusijos kariuomenę skleidimo.

2022 m. rugsėjį keliuose Rusijos regionuose buvo atliktos žurnalistų kratos, susijusios su I.Ponomariovo byla. Remiantis Rusijos teisėsaugos institucijų versija, jis konsultavo „Rusijos laisvės“ legioną – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinį, kurį sudaro savanoriai iš Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas