Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos gynybos ministerija paskaičiavo, kiek ukrainiečių karių neva žuvo Kurske

Rusijos kariuomenė tvirtina, kad Ukrainos pajėgos per vieną dieną kovų Kursko srityje metu neva neteko iki 420 kariškių, o iš viso nuo prasiveržimo į regioną pradžios – iki 2 030 kariškių. Gynybos ministerija tai pranešė rugpjūčio 13 d.
Ukrainos kariai
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos karinė agentūra taip pat pateikė savo vertinimus apie Ukrainos pajėgų neva prarastą karinę techniką, nurodydama, kad, be kita ko, buvo sunaikinti 35 tankai, 31 šarvuotas transporteris, 18 pėstininkų kovos mašinų, 179 kitos šarvuotos kovos mašinos ir keturios priešlėktuvinės raketų sistemos. „Ukrainos formuočių naikinimo operacija tęsiama“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime, kurį cituoja Laisvės radijas.

Šių duomenų neįmanoma patikrinti. Ukrainos kariuomenė nekomentavo pranešimų apie aukas Kursko srities rajone, kur vyksta Ukrainos puolimas.

Masinė evakuacija Rusijos pasienio regionuose

Antradienį kito Kursko srities rajono, Bolšesoldacko, valdžia paskelbė apie evakuacijos pradžią. „Iki šiandien mūsų rajone nebuvo jokios evakuacijos. Visi išvykdavo patys, niekas netrukdė. Šiandien renkame duomenis, kam dar reikia evakuacijos“, – „Telegram“ kanale rašė rajono vadovas Vladimiras Zaicevas. Pasak jo, rajone liko daug žmonių, bet jie nenori išvykti.

Kursko srityje jau evakuojami Sudžos, Gluškovo, Rylsko ir Korenevo rajonų gyventojai. Visi jie ribojasi su siena su Ukraina. Bolšesoldacko rajonas, skirtingai nei jie, nesiriboja su Ukraina, pažymi „Meduza“. Evakuacija paskelbta ir Belajos rajone Belgorodo srityje.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos spaudos tarnyba antradienį pranešė, kad per pastarąją parą iš Kursko srities pasienio rajonų išvyko daugiau kaip 2 tūkst. žmonių. „Iki šiol laikino apgyvendinimo centruose yra apie 8 tūkst. žmonių, iš jų daugiau kaip 2,2 tūkst. vaikų“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas