Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:34 /15:38

Kinų ministras: Rusijos ir Kinijos kariuomenės turi gilinti strateginį bendradarbiavimą

Kinijos gynybos ministras Dong Junas (Dong Džunas) pirmadienį per derybas Pekine savo kolegai iš Rusijos pareiškė, kad abiejų šalių kariuomenės turėtų „gilinti strateginį bendradarbiavimą“.
Andrejus Belousovas
Andrejus Belousovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Abiejų šalių kariuomenės turėtų laikytis savo vadovų nustatytos krypties, gilinti strateginį bendradarbiavimą (...) ir nuolat plėtoti karinius santykius“, – sakė Dong Junas Rusijos gynybos ministrui Andrejui Belousovui, nurodoma Kinijos gynybos ministerijos pranešime.

Rusijos gynybos ministras kiek anksčiau atvyko į Pekiną derybų su Kinijos kariuomenės vadovybe, abiem šalims stiprinant karinį ir ekonominį bendradarbiavimą.

Maskva ir Pekinas ryšius stiprina nuo 2022 metų vasario, kai Kremlius pradėjo didelio masto invaziją į Ukrainą. Šis aljansas kelia nerimą Vakaruose, nes abi šalys siekia plėsti savo įtaką pasaulyje.

Prieš pat Maskvai pradedant invaziją į Ukrainą abi šalys paskelbė apie partnerystę „be ribų“ ir nuo to laiko surengė keletą bendrų karinių pratybų.

Rugpjūtį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad šalies ekonominiai ir prekybiniai ryšiai su Kinija duoda rezultatų ir kad abi šalys rengia bendrus ekonominius ir humanitarinius projektus.

Praėjusį mėnesį rusų ir kinų karo laivai surengė bendras pratybas Japonijos jūroje. Tai buvo dalis to, ką V. Putinas pavadino didžiausiomis tokio pobūdžio karinio laivyno pratybomis per pastaruosius tris dešimtmečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant