Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos gynybos ministras po dviejų savaičių tylos pasirodė viešumoje

Dvi savaites viešumoje nematytas Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu šeštadienį pasirodė per televiziją transliuotame susitikime. Propagandinė televizija jį parodė sėdintį prie stalo su Rusijos karininkais – skelbiama, kad buvo tariamasi dėl ginklų gamybos ir paramos Ukrainoje kovojusiems veteranams.
Sergejus Šoigu
Sergejus Šoigu / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

S.Šoigu per televiziją parodytas, smarkiai išaugus spėlionių dėl jo buvimo vietos ir gandų dėl sveikatos problemų. Vaizdo įrašą paskelbė Rusijos gynybos ministerija.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas ketvirtadienį tik pakurstė įtarimus, kai interviu CNN vengė tiesiai atsakyti į klausimus apie ministro sveikatą.

Rusijos tiriamosios žiniasklaidos kanalas „Agentstvo“ trečiadienį skelbė, kad S.Šoigu sveikata yra prasta. Jis rėmėsi šaltiniais ministerijoje.

Paskutinį kartą per televiziją Pirmojo kanalo laidoje S.Šoigu buvo parodytas kovo 18 dieną, bet žiniasklaida spėliojo, kad renginys buvo nufilmuotas savaite anksčiau.

Valstybinis televizijos kanalas „Rossija 24“ ketvirtadienį rodė filmuotą medžiagą apie virtualų susitikimą, kuriame dalyvavo S.Šoigu, tačiau nenurodė, kada šis susitikimas įvyko.

Kovo 11 dieną per televiziją transliuotame Saugumo tarybos posėdyje S.Šoigu sakė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, esą invazija į Ukrainą vykdoma sėkmingai, nors jau tada matėsi, kad Rusijos pajėgos stringa ir patiria daug nuostolių.

Lietuvoje gyvenantis Rusijos politologas Fiodoras Krašeninikovas šią savaitę 15min sakė, kad Rusiją dabar valdo „karinė chunta, sudaryta iš kariškių ir specialiųjų tarnybų darbuotojų, artimų V.Putinui“. S.Šoigu ir generalinio štabo viršininko išnykimą iš viešosios erdvės jis pavadino įdomia naujiena.

„Viską sprendžia V.Putinas ir tie keli generolai iš specialiųjų tarnybų ir ginkluotųjų pajėgų, kurie sėdi aplink jį“, – 15min specialioje laidoje sakė F.Krašeninikovas.

„Naujausia įdomi šios temos naujiena – kad kažkur prapuolė gynybos ministras Sergejus Šoigu. Jo jau nematė daug dienų ir kalba, kad jis oficialiai serga, kažkas su širdimi. Tai įdomi naujiena. Ir todėl, kad dingo ir Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas. Jeigu dabar šie žmonės atsidurs, sakykime, už valdančiojo rato ribų, tai reikš, kad vyksta kažkokie pokyčiai vadovybės viduje. Jeigu jie tiesiog iš tiesų serga, vadinasi, nieko nevyksta“, – laidoje sakė F.Krašeninikovas.

S.Šoigu yra 66 metų amžiaus. Rusijos vyriausybėje jis dirba nuo 1994 metų ir sugebėdavo išlaviruoti prie skirtingų vadovų. Gynybos ministro pareigas S.Šoigu eina nuo 2012 metų.

Rusija vasario 24 dieną užpuolė Ukrainą, siekdama nuversti valdžią, tačiau jos kariuomenė įstrigo ir iki šiol nesugebėjo užimti didžiųjų miestų.

Rusija pastarosiomis savaitėmis atakuoja civilinius objektus ir, Vakarų vyriausybių vertinimu, vykdo karo nusikaltimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas