Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos kariniai tinklaraštininkai pasienyje vykstant kovoms peikia kariuomenės darbą

Keli įtakingi Rusijos kariniai tinklaraštininkai trečiadienį išpeikė šalies kariuomenės vadovybę už tai, kad ji nesugebėjo užkirsti kelio plataus masto ukrainiečių įsiveržimui.
Rusijos karys
Rusijos karys / „IMAGO“/„Scanpix“

Rusų pareigūnai pranešė, kad antradienį Ukrainos kariai, tankai ir šarvuočiai įsiveržė į Rusijos pietvakarinę Kursko sritį, todėl Maskva pasiuntė savo karius ir aviacijos dalinius prie sienos.

Tai vienas rimčiausių Kyjivą remiančių kovotojų įsiveržimų per sieną, dėl kurio Rusijos kariuomenės vadovybė kritikuojama nepasimokiusi iš ankstesnių išpuolių.

Rusijos Kursko pasienio regione antrą dieną tęsiasi kovos, o pareigūnai teigia dėl jų evakavę kelis tūkstančius civilių gyventojų.

„Priešas jau du mėnesius kaupė pajėgas“, – teigiama įtakingo kanalo „Rybar“, artimo Rusijos kariuomenei, įraše.

„Du mėnesius visa informacija buvo siunčiama į niekam tikusią būstinę. Buvo pakankamai laiko priimti tinkamą sprendimą“, – rašoma įraše.

Trečiadienio vakarą vis dar vykę išpuoliai yra vienas pirmųjų rimtų išbandymų naujajam Rusijos gynybos ministrui Andrejui Belousovui.

Gegužę jis pakeitė Sergejų Šoigu, kuris buvo kaltinamas dėl virtinės Rusijos karinių nesėkmių nuo pat puolimo Ukrainoje pradžios 2022 metais. Keli kiti gynybos ministerijos pareigūnai buvo nušalinti arba suimti dėl kaltinimų korupcija.

Tačiau atsakingas už kariuomenės operacijas Ukrainoje Generalinio štabo viršininkas Valerijus Gerasimovas, taip pat smerkiamas daugelio karinių tinklaraštininkų, liko savo poste.

„Toliau daro klaidas ir meluoja“

Reaguodami į įsiveržimą į Kurską, „Rybar“ ir kiti kanalai kritikavo sprendimą „nenutraukti kovinio valdymo sistemos“.

Kita įtakinga tinklaraštininkė Anastasija Kaševarova teigė, kad Rusijos karinė vadovybė „ir toliau daro klaidas ir meluoja“.

„Kiekvieną dieną jie daro klaidas, kurios kainuoja mūsų kovotojų gyvybes“, – rašė ji platformoje „Telegram“.

Semiono Pegovo vadovaujamas kanalas „WarGonzo“ pasidžiaugė, kad V. Gerasimovas per valstybinę televiziją buvo parodytas susitinkantis su prezidentu Vladimiru Putinu, nes tai reiškia, kad jis bus „tiesiogiai atsakingas“ už „klaidų“ sprendimą.

„Ilgą laiką mums trūko viešosios atsakomybės“, – sakė jis.

Anksčiau karinių tinklaraščių autoriai dažnai kritikuodavo puolimą, tačiau pastaruoju metu, Kremliui užgniaužus kitaminčius, ši kritika pasitaiko vis rečiau.

Pirmaisiais Ukrainos puolimo mėnesiais tinklaraštininkai išgarsėjo aštria Maskvos kariuomenės vadovų kritika, kaltindami juos neveiklumu ir korupcija.

Daugelis nori matyti agresyvesnius rusų veiksmus prieš Ukrainą ir piktinasi dideliais Rusijos eilinių karių nuostoliais nuo 2022 metų vasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas