Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos kultūros ministras: „Netflix“ yra JAV vyriausybės sąmokslas

Rusija ir toliau rodo ryžtą populiariuose vakarietiškuose produktuose ar paslaugose įžvelgti suktų JAV vyriausybės užmačių. Šįkart šalies kultūros ministras pareiškė, kad „Netflix“ sukūrė Amerikos valdžia Vašingtone – kaip ginklą, rašo „Meduza“.
Internetinė televizija „Netflix“
Netflix / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kultūros ministro Vladimiro Medinskio teigimu, JAV vyriausybė, kontroliuodama internetinės televizijos pirmūnę „Netflix“, siekia „įsiskverbti į visus pasaulio televizorius“.

Politikas, uoliai kovojantis su Vakarų kultūros įtaka Rusijoje, aiškino, jog „Netflix“ taip išsiplėsti pavyko tik todėl, kad kompaniją finansiškai parėmė JAV valdžia.

„O ką, jūs galvojote, kad šie milžiniškai startuoliai tiesiog ima ir atsiranda? Kuklus koledžo studentas prisėda, sugalvoja idėją ir pradeda lyti milijardais dolerių?“ – ironizavo V.Medinskis.

„Aiškėja, kad mūsų ideologiniai draugai (JAV vyriausybė, – red.) puikiai supranta, kokia meno forma yra pati svarbiausia – kinas. Jie nori įsiskverbti į visų namus „Netflix“ pagaba. Per šią televiziją jie įlenda į visų smegenis. Bet mes Rusijoje to nesuprantame“, – skundėsi ministras.

„Scanpix“ nuotr./Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis
„Scanpix“ nuotr./Rusijos kultūros ministras Vladimiras Medinskis

„Netflix“ yra didžiausia pasaulyje internetinė televizija, ir pati kurianti vis daugiau produkcijos. Nuo šių metų pradžios paslaugą galima užsisakyti beveik visame pasaulyje, taigi ir Rusijoje.

Tiesa, Rusijos verslininkai kone iškart kreipėsi į valdžią prašydami protekcionistinių priemonių, kurios galėtų sumažinti „Netflix“ šansus išpopuliarėti šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas