Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos leidykla liaupsina Vladimirą Putiną prisidengdama žymių vakariečių pavardėmis

Žymūs Vakarų ekspertai ir žurnalistai apkaltino Rusijos leidyklą pažeidus jų autorines teises ir leidžiant knygas su jų vardais be leidimo ar žinios, rašo „The Moscow Times“. Tarp leidyklos „autorių“ – ir Henry Kissingerio bei Boriso Nemcovo pavardės.
Rusijos leidykla liaupsina Vladimirą Putiną prisidengdama žymių vakariečių pavardėmis
Rusijos leidykla liaupsina Vladimirą Putiną prisidengdama žymių vakariečių pavardėmis / Nuotr. iš „Twitter“

Žurnalistai Luke`as Hardingas, Edwardas Lucasas ir JAV gyvenantis Rusijos politikos ekspertas Donaldas Jensenas „The Moscow Times“ patvirtino, kad jie nieko nežinojo apie rusiškai leidžiamas knygas su jų, kaip autorių, pavardėmis. Visos knygos išleistos leidyklos „Algoritm“.

Visiškai nesuprantu, kas čia per knyga. Nedaviau jos leidybai jokio sutikimo, – sakė E. Lucasas.

„Visiškai nesuprantu, kas čia per knyga. Nedaviau jos leidybai jokio sutikimo“, – sakė E. Lucasas, keleto knygų apie Rusijos politiką autorius. Jo vardu „Algoritm“ leidykloje buvo išleista knyga „Kaip Vakarai pralaimėjo Putinui“. Žurnalistas pridūrė: „Tai aiškus autorinių teisių pažeidimas.“

Minimos knygos – serijos „Projektas Putinas“ dalis. Serijoje iš viso yra per 20 knygų, skirtų V. Putino gyvenimui ir politikai.

D. Jensenas taip pat patvirtino, kad nenutuokė parašęs knygą „Putinas ir JAV“, kuri buvo išleista šiais metais ir yra prieinama Maskvos knygynuose.

„Vau, aš tokios knygos nerašiau jokia kalba. Tai panašu į rinktinę, sudarytą iš mano komentarų „Amerikos balsui“ (su pridėta netikslia santrauka)“, – komentavo D. Jensenas.

Leidyklos „Algoritm“ vadovas Sergejus Nikolajevas patvirtino, kad jokio leidimo nebuvo gauta ir iš „The Guardian“ žurnalisto L.Hardingo, kai leidykla 2015 m. nusprendė išleisti knygą „Niekas, išskyrus Putiną“.

„Jei L. Hardingas išlįs į paviršių, tuomet mes su juo tarsimės ir sumokėsime užmokestį“, – sakė S. Nikolajevas.

Kitos „Algorimt“ leidyklos kolekcijoje esančios knygos neva priklauso buvusiam JAV valstybės sekretoriui H. Kissingeriui, taip pat nužudytam Rusijos opozicijos nariui B. Nemcovui, Rusijos politinių mokslų atstovams Stanislavui Belkovskiui, Andrejui Piontkovskiui ir Vladimirui Pribylovskiui.

A. Piontkovskis sakė, kad jis leidyklai davė savo sutikimą išliesti tris atskirus tomus apie V. Putiną ir gyrė leidyklos seriją. „Tai gera serija. Leidykla išleido daug gerų knygų“, – sakė jis.

„Algoritm“ leidykla buvo įkurta 1996 m. ir apibūdina save kaip vieną iš pirmaujančių leidyklų Rusijoje. Jos specializacija – kontroversiškos politines bei socialines temas nagrinėjančios knygos.

Maskvoje gyvenantis JAV žurnalistas Michaelis Bohmas taip pat atsidūrė tarp serijos autorių su knyga „Prezidento Putino klaida“.

„Nebuvo jokio susitarimo“, – sakė jis. Pasak M. Bohmo, „Algoritm“ susisiekė su juo dėl galimo bendradarbiavimo, tačiau diskusijos užtruko ir jokia sutartis nebuvo pasirašyta. M. Bohmas pastebėjo, kad be sutikimo verčiant jo straipsnius iš anglų kalbos buvo padaryta daug klaidų.

„Manau, kad mes su juo susitarsime ir viskas bus gerai“, – situaciją komentavo leidyklos vadovas S. Nikolajevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas