Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos pajėgos nepraranda vilties užimti Avdijivką: koks jų tikslas?

Rusijos pajėgos nori sunaikinti visus objektus Avdijivkos mieste, Donecko srityje, kad Ukrainos kariai neturėtų kur laukti atakų, televizijos kanalui „FreeDom“ kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas ir karinis stebėtojas Vladyslavas Selezniovas.

Anot jo, rusai bando patekti į griuvėsius, perimti jų kontrolę ir tada judėti toliau.

Ekspertas pažymėjo, kad rusų lėktuvai ir artilerija metodiškai ir sistemingai naikina žmonių namus, socialinius, kultūrinius ir pramoninius objektus, įskaitant Avdijivkos kokso gamyklą.

„Jiems svarbu sunaikinti visus fizinius objektus šios gyvenvietės teritorijoje, kad Ukrainos gynybos pajėgos neturėtų į ką įsikibti, neturėtų kur laukti priešo artilerijos ir oro atakų, o tiesiogine prasme vaikščioti per griuvėsius ir įeiti į griuvėsius, kad perimtų šių griuvėsių kontrolę...“, – pridūrė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas.

Pirmadienio rytą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas pranešė, kad rusai bandė pulti Ukrainos karius keliomis kryptimis ir jiems nepavyko. Generalinio štabo teigimu, rusai ir toliau bando apsupti Avdijivką.

Rusijos pajėgos prie šio miesto suaktyvėjo spalio pradžioje ir jau patyrė didžiulių nuostolių. Remiantis informacija, kuria lapkričio 10 d. pasidalijo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas, per mėnesį aktyvaus Avdijivkos puolimo Rusija neteko 10 000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas