Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 14

Rusijos politikos ekspertas: V.Putinas pasielgs visai kitaip, nei iš jo tikimasi

Rusijos politikos ekspertas, „Deutsche Welle“ (DW) portalo politikos apžvalgininkas Ivanas Preobraženskis interviu 15min teigė esąs įsitikinęs – Vakarai dar gerokai nustebs dėl šios situacijos sprendimo būdų. Taip jis kalbėjo vertindamas situaciją dėl Ukrainos puolimo Kursko srityje ir nuolat skambančius Rusijos grasinimus panaudoti branduolinį ginklą.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / Imago / Scanpix nuotr.

Vos per savaitę ukrainiečiai pradėjo kontroliuoti tokio pat dydžio Rusijos teritorijas, kokias jų krašte 2024 m. užgrobė rusų pajėgos. Nors iš pradžių buvo tikėtasi, kad Ukrainos puolimas labiau primins jau ankstesnius savanorių dalinių antpuolius ir greitai pasibaigs, dabar rusams taip nebeatrodo.

Nepaisant to, kad Rusijos branduolinė doktrina numato, kad įsiveržimas į šalies teritoriją yra pakankama priežastis panaudoti branduolinį ginklą, juo anksčiau žvanginę šalies politikai ir net prezidentas Vladimiras Putinas pritilo.

Ivanas Preobraženskis interviu 15min sako, kad V.Putinas iš principo nepasirengęs pradėti branduolinio karo ir nesiruošia to daryti jokiomis aplinkybėmis.

– Kone nuo invazijos į Ukrainą pradžios Rusija vis pagrasindavo suduoti branduolinį smūgį, o štai dabar, kai pagal doktriną net turėtų tą padaryti, pritilo net drąsiausias Kremliaus svajones anksčiau įgarsinęs Dmitrijus Medvedevas, tyli ir V.Putinas. Ką tai reiškia?

– Manau, kad tam yra labai paprastas ir akivaizdus paaiškinimas – jie visą tą laiką „skiedė“ apie pasiruošimą panaudoti branduolinį ginklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas