Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Popai nusitaikė į „Simpsonus“ – Rusijos televizija atsisako rodyti naujausią seriją

Rusijos animacijos televizijos kanalas „2x2“ nusprendė netransliuoti naujausio animacinio serialo „Simpsonai“ serijos, kadangi sulaukė skundų iš Rusijos Stačiatikių bažnyčios, RBC naujienų agentūrą cituoja „The Moscow Times“.
„Simpsonai“
„Simpsonai“ / Vida Press nuotr.

Šiame epizode serialo veikėjas Houmeris vaizduojamas kaip apsėstas žaidimo „Peekimon Get“ („Pokemon Go“ parodija). Jis, gaudydamas žaidimo gyvūnus „Peekimonus“, nuklysta į pamaldas bažnyčioje, čia sutinka ir komiksų parduotuvės pardavėją Jeffrey'ų Albertsoną.

Kuomet pastorius Reverendas Lovejoy'us paprašo jų liautis, pastarasis atkerta, kad šis žaidimas „yra, arba bent jau buvo, svarbiau negu Jėzus“ ir prideda, kad šiais laikais „kartelė tam pasiekti yra žema“.

Ši scena primena tikrą įvykį Jekaterinburgo stačiatikių katedroje – joje jaunas vaizdo tinklaraštininkas Ruslanas Sokolovskis praėjusią vasarą filmavo save, žaidžiantį „Pokemon Go“, ir vėliau įrašą įkėlė į „YouTube“ tinklą. Jis, būdamas ateistu, teigė, kad tokiais veiksmais siekė protestuoti prieš įspėjimus spaudoje, jog tokie veiksmai gali būti palaikyti nusikaltimu prieš „religinius sentimentus“.

VIDEO: Homer Simpson catch Pokemon in the cemetery and in the church

Pernai Rugsėjį už šį išpuolį jis buvo sulaikytas, jam gresia 3,5 metų trukmės kriminalinė bausmė. Teismas sprendimą paskelbs vėliau šį mėnesį.

„Mes nenorime transliuoti turinio, kuris gali kompromituoti televiziją arba būti prieštaringai įvertintas, dėl to šio epizodo nerodysime “, – RBC teigė „2x2“ atstovė Anastasia Shablovskaya.

Rusijos protestantų bažnyčios teologai reikalauja, kad būtų pakelta amžiaus kartelė, nuo kurios būtų galima žiūrėti „Simpsonus“. Andrei'us Novikovas, bažnyčios sinodinės biblinės teologijos komisijos narys, TASS agentūrai teigė, kad „Simpsonų“ serija aiškiai patvirtina, jog Holivudas rengia „galingą propagandą, kuri skirta ardyti visuomenę“, ypač Rusijoje. Dėl to, anot jo, būtina sustiprinti medijos produktų kontrolę.

Kitas rusų dvasininkas Ivanove tikino, kad „Simpsonai“ rodo nepagarbą bažnyčiai ir gali „sudrebinti jaunesnių žiūrovų moralinius pagrindus“.

Bažnyčia oficialiai atsisakė komentuoti naują „Simpsonų“ seriją, teigdama, kad atskiri dvasininkai turi teisę į savo nuomones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas