Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos puolimui įstrigus Ukrainoje iš viešumos dingo gynybos ministras S.Šoigu

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu viešojoje erdvėje nebesirodo nuo kovo 11 d., t. y. 12 dienų iš 28, kol vyksta karas Ukrainoje, kur Rusijos pajėgų puolimas įstrigo. Tai praneša Rusijoje blokuojamas šios šalies naujienų portalas „Agenstvo“.
Sergejus Šoigu ir Vladimiras Putinas
Sergejus Šoigu ir Vladimiras Putinas

Anot „Agenstvo“, pirmasis į tai atkreipė dėmesį „Mediazona“ žurnalistas Dmitrijus Treščaninas.

Pastarąjį kartą Rusijos Gynybos ministerijos vadovas naujienose buvo cituojamas kovo 11 d. Tuo metu ministerija pranešė, kad S.Šoigu telefonu kalbėjosi su Turkijos kolega Hulusi Akaru. Tą pačią dieną Gynybos ministerija išplatino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota, kaip S.Šoigu lankosi Mandryko centrinėje karinėje klinikinėje ligoninėje, kur įteikia valstybinius apdovanojimus Rusijos kariams, dalyvavusiems „specialioje karinėje operacijoje“ – Rusijos pradėtame kare prieš Ukrainą.

VIDEO: Министр обороны РФ Сергей Шойгу вручил государственные награды отличившимся военнослужащим

Kovo 18 d. S.Šoigu paminėtas Kremliaus interneto svetainėje paskelbtame pranešime, kuriame teigiama, kad Vladimiras Putinas su nuolatiniais Saugumo Tarybos nariais aptarė „specialiosios operacijos Ukrainoje eigą“. Pranešime teigiama, kad susitikime taip pat dalyvavo S.Šoigu. Susitikimo vaizdo įrašo ar nuotraukų nepaskelbta.

Tą pačią dieną, kovo 18 d., „Pirmasis kanalas“ transliavo reportažą apie tai, kaip S.Šoigu įteikia apdovanojimus. Straipsnyje buvo teigiama, kad įvykis įvyko „šiandien“, tačiau straipsnyje pateikta nuotrauka sutapo su kovo 11 d. Gynybos ministerijos interneto svetainėje paskelbtu vaizdo įrašu.

Naujausia žinutė apie S.Šoigu Gynybos ministerijos interneto svetainėje taip pat datuota kovo 11 d.

„Agenstvo“ rašo, kad iki kovo 11 d. įvykiai, kuriuose asmeniškai dalyvaudavo S.Šoigu, vykdavo kas kelias dienas.

Kovo 8 d. Gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad S.Šoigu kalbėjosi su Turkijos gynybos ministru.

Kovo 4 d. interneto svetainėje pranešta apie ministro pokalbį su JT generaliniu sekretoriumi.

Kovo 1 d. agentūros paskelbė S.Šoigu pareiškimą, kad Rusijos kariuomenė tęs operaciją Ukrainoje, „kol bus pasiekti jos tikslai“.

Vasario 27 d. jis dalyvavo susitikime su V.Putinu, kuris nurodė jam įvesti specialų branduolinių atgrasymo pajėgų režimą.

Vasario 24 d. Gynybos ministerijos spaudos tarnyba pranešė, kad S.Šoigu įsakė sukurti saugius koridorius ginklus sudėjusiems Ukrainos kariams.

S.Šoigu aplinkoje kalbama, kad jis blogai jaučiasi – turi širdies problemų, „Agenstvo“ sakė ministro pažįstamas. „Agenstvo“ kol kas nepavyko gauti Gynybos ministerijos komentaro – trečiadienio rytą visi spaudos tarnybos telefonai, nurodyti agentūros interneto svetainėje, neatsiliepė.

„Agenstvo“ paprašė prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo komentaro. Tačiau iki to laiko, kai buvo paskelbta ši žinia, jis niekaip neatsakė į prašymą.

S.Šoigu paprastai labai aktyviai bendrauja su žiniasklaida. Kaip anksčiau pranešė „Agenstvo“, jam pradėjus vadovauti Gynybos ministerijai, smarkiai padaugėjo spaudos tarnybos darbuotojų, o ministerija ėmė skirti daug dėmesio savo viešajam įvaizdžiui.

Viešumoje trūksta ne tik S.Šoigu. Po kovo 11 d. nebuvo pranešta apie įvykius, susijusius su Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadovu Valerijumi Gerasimovu. Tą pačią dieną TASS interneto svetainėje buvo pranešta, kad V.Gerasimovas surengė derybas su savo kolega iš Turkijos Yasharu Guleriu.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Valerijus Gerasimovas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Valerijus Gerasimovas

Kovo 4 d. „RIA Novosti“ ir TASS pranešė, kad Generalinio štabo viršininkas kalbėjosi su savo kolega iš Prancūzijos Thierry Bürkaru. Vasario 27 d. jis kartu su S.Šoigu dalyvavo susitikime su V.Putinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas