Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 16 /12:55

Rusijoje išlaisvinti du kalėjimo pareigūnai, paimti įkaitais IS priklausiusių kalinių

Rusijos pietuose esančiame Rostovo kalėjime kalinių, priklausiusių grupuotei „Islamo valstybė“ (IS), įkaitais buvo paimti du kalėjimo pareigūnai, kurie vėliau buvo išlaisvinti, sekmadienį pranešė kalėjimų tarnyba.
Rusijos Rostovo sulaikymo centre įkaitais paimti pareigūnai
Rusijos Rostovo sulaikymo centre įkaitais paimti pareigūnai / Kadras iš vaizdo įrašo

Socialinio tinklo „Telegram“ kanaluose išplito vaizdo įrašas, kuriame rankoje peilį laikantis vyras pasakoja apie „Alacho“ pašaukimą ir įkaitais paimtus pareigūnus. Šie sėdi surištomis rankomis.

Socialiniuose tinkluose rašoma, kad užpuolikai save vadina „Islamo valstybės modžahedais“ ir kad su jais vyksta derybos.

Užpuolikai galvas apsirišę juodais raiščiais ir sako, kad juos „įkvėpė Alachas“. Vietiniai kanalai praneša, kad užpuolikai reikalauja automobilių ir ginklų.

Rostovo sulaikymo centras aptvertas, eismas sustabdytas.

Socialiniuose kanaluose plinta vietinių gyventojų platinamas vaizdo įrašas, kuriame matyti į centrą atvykstančios gausios specialaus būrio „OMON“ pajėgos.

Pranešama, kad užpuolikai buvo ginkluoti, o kai kurie iš nuteistųjų anksčiau buvo nuteisti už teroristinių išpuolių organizavimą.

Anot policijos šaltinio, su kuriuo kalbėjosi valstybinė naujienų agentūra TASS, tarp įkaitų pagrobėjų yra IS narių, kurie turi stoti prieš teismą dėl kaltinimų terorizmu.

Užpuolikai „likviduoti“

Vėliau tarnyba pranešė, kad šie du kalėjimo prižiūrėtojai buvo išlaisvinti nenukentėję, o užpuolikai „likviduoti“.

„Per specialią operaciją [...] nusikaltėliai buvo likviduoti, o įkaitais paimti darbuotojai išlaisvinti ir nenukentėjo“, – sakoma tarnybos pranešime.

Kai kurios vietos naujienų agentūros pranešė, kad bent keli kaliniai buvo nužudyti.

Rusija yra tapusi kelių džihadistų organizacijos išpuolių taikiniu.

Kovo 22 dieną ginkluoti užpuolikai netoli Maskvos esančioje koncertų salėje nužudė mažiausiai 144 žmones. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Rusijos teritorijoje per pastaruosius du dešimtmečius. Dar šimtai žmonių buvo sužeisti.

Vėliau buvo suimta daugiau kaip 20 žmonių, įskaitant keturis įtariamus užpuolikus iš buvusios sovietinės Tadžikistano respublikos.

Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė IS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius