Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 27 /12:32

Rusijos žiniasklaida: FSB byla dėl „Wagner“ maišto nutraukta

Rusijos institucijos antradienį pranešė, kad nutraukė bylą dėl ginkluoto maišto, kuriam vadovavo privačios karinės bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas.
„Wagner“ kariai Rostove prie Dono
„Wagner“ kariai Rostove prie Dono / „AP“/„Scanpix“

„Baudžiamoji byla, iškelta dėl privačios karinės bendrovės „Wagner“ ginkluoto sukilimo, buvo nutraukta“, – sakoma rusų saugumo tarnybos FSB pareiškime, kurį cituoja Rusijos naujienų agentūros.

FSB nurodė, kad atlikusi tyrimą nustatė, jog šio maišto dalyviai laiku nutraukė veiksmus, kuriais buvo siekiama padaryti nusikaltimą.

„Atsižvelgdama į tai ir kitas tyrimui svarbias aplinkybes, tyrimo institucija priėmė nutarimą nutraukti baudžiamąją bylą“, – sakoma pareiškime.

Baudžiamoji byla dėl raginimų dalyvauti ginkluotame maište buvo iškelta vėlai penktadienį, privačios karinės bendrovės bosui J.Prigožinui apkaltinus Rusijos kariuomenę dėl „Wagner“ pozicijų apšaudymo ir paskelbus „teisingumo žygį“ prieš Rusijos gynybos ministerijos vadovybę.

Šeštadienį vakare Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas žurnalistams sakė, kad baudžiamoji byla J.Prigožino atžvilgiu bus nutraukta, o pats J.Prigožinas pasitrauks į Baltarusiją.

D.Peskovo teigimu, maište dalyvavę samdiniai, atsižvelgiant į jų nuopelnus mūšio lauke, nebus persekiojami, o dalis kovotojų, kurie nebuvo prisijungę prie J.Prigožino kolonos, žygiavusios į Maskvą, pasirašys kontraktus su Gynybos ministerija.

Už ginkluoto maišto rengimą gresia iki 20 metų kalėjimo bausmė.

Tai, kad „Wagner“ vadeiva išvengė baudžiamojo persekiojimo, gerokai skiriasi nuo to, kaip Kremlius elgiasi su antivyriausybinių protestų dalyviais.

Daugelis opozicijos veikėjų Rusijoje buvo nuteisti ilgomis laisvės atėmimo bausmėmis ir bausmę atlieka griežtomis sąlygomis pagarsėjusiose kolonijose.

Po to, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savaitgalį vykusio maišto organizatorius dar kartą išpeikė kaip išdavikus, žaidžiančius į naudą Ukrainos vyriausybei ir jos sąjungininkėms, samdinių lyderio Jevgenijaus Prigožino buvimo vieta antradienį išlieka nežinoma, nors žiniasklaida skelbė apie netoli Minsko antradienio rytą nusileidusį privatų „Wagner“ lėktuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas