Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad buvo pagrobta Š.Kalmanovičiaus dukra (atnaujinta 21.03 val.)

Izraelyje pagrobta vienuolikmetė nužudyto verslininko Šabtajaus Kalmanovičiaus dukra Daniela, kuriai tėvas paliko pusę palikimo, šeštadienį tvirtina Rusijos dienraštis „Komsomolskaja pravda“. Izraelio policija tokią informaciją paneigė.
Šabtajus Kalmanovičius savo biure Maskvoje
Šabtajus Kalmanovičius / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

„Rosbalt“ patikslina, kad ketvirtadienį mergaitės motina Anastasija Kalmanovič, gavusi testamento dublikatą, nesugebėjo prisiskambinti dukrai, kuri mokosi Izraelyje. Penktadienį A.Kalmanovič atskrido į šią šalį ir nuvyko į mokyklą, kurioje turėjo būti Daniela.

Į mokyklą, lydima advokatų ir grupės policininkų, atskubėjo ir Š.Kalmanovičiaus dukra iš pirmosios santuokos, 32 metų Liat, kuriai verslininkas paliko antrą pusę palikimo. Kaip rašo Rusijos žiniasklaida, policija kartu su Liat jėga išsivežė Danielą nežinoma kryptimi, neleisdama jai susitikti su motina.

Daniela yra Latvijos pilietė, todėl į įvykį ketina įsikišti diplomatai, rašo Rusijos žiniasklaida. Policijos paaiškinimų ivrito (kalbos, kuria pasaulyje kalba daugiau kaip 7 mln. žmonių, daugiausiai Izraelyje, taip pat pasaulio žydų bendruomenėse – aut. past.) nemokanti A.Kalmanovič nesuprato.

Š.Kalmanovičius buvo nužudytas lapkričio 2 dieną Maskvoje. Nusikaltimas vis dar neištirtas.

Patikimų duomenų apie Š.Kalmanovičiaus paliktus turtus nėra. „Komsomolskaja pravda“ duomenimis, pagal testamentą Liat turėtų atitekti visas nekilnojamasis turtas, kuris verslininkui priklausė Izraelyje, o taip pat dalis lėšų, sukauptų bankų sąskaitose. Visą kitą turtą – akcijas, antikvariatą, namus ir butus – turėtų gauti vidurinioji dukra Daniela.

Papildyta 21.03 val. Izraelio policija paneigė pranešimus, kad vienuolikmetė Š.Kalmanovičiaus dukra buvo pagrobta, praneša „RIA Novosti“. Kaip pareiškė policijos atstovas spaudai Aleksas Kagalskis, A.Kalmanovič, Danielos motina, mėgino pasiimti mergaitę, nepaisydama teismo sprendimo.

„Yra teismo sprendimas, pagal kurį mergaitė gyvena su globėju. Penktadienį mergaitės motina pamėgino pasiimti ją iš mokyklos. Policija įsikišo tam, kad būtų užtikrintas teismo sprendimo vykdymas“, – pareiškė A.Kagalskis.

Kas yra paskirtas mergaitės globėju, A.Kagalskis neatskleidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas