Sportas gyvai
06 17 /17:14

Kaltinimai dėl grasinimo nužudyti ir 100 eurų vagystė: JAV karys teisme Rusijoje paaiškino, kas įvyko

Rusijoje sulaikytas JAV karys pirmadienį Tolimųjų Rytų Vladivostoko miesto teisme iš dalies pripažino savo kaltę dėl vagystės iš draugės, bet neigė grasinęs ją nužudyti, pranešė rusų žiniasklaida.
Gordonas Blackas
Gordonas Blackas / „Scanpix“/AP nuotr.

Gordonas Blackas buvo sulaikytas gegužės pradžioje Vladivostoke, kai buvo atvykęs aplankyti savo draugės rusės, su kuria susipažino ir susitikinėjo tarnaudamas Pietų Korėjoje.

Jis tapo dar vienu Rusijoje laikomu amerikiečiu, tvyrant didelei įtampai tarp Vašingtono ir Maskvos dėl pastarosios karo Ukrainoje.

34 metų vyras buvo sulaikytas po to, kai moteris, kurią Rusijos žiniasklaida vadina Aleksandra Vašuk, po ginčo pranešė apie jį policijai.

Rusijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad G.Blackas iš dalies prisipažino įvykdęs netyčinę vagystę, bet neigė grasinęs A.Vašuk nužudyti.

A.Vašuk apkaltino G.Blacką tariamai pavogus iš jos apie 10 tūkst. rublių (100 eurų) ir teigė, kad jis ją fiziškai užpuolė.

Pasak G.Blacko, ginčą pradėjo išgėrusi draugė.

Jis pasakojo, kad su A.Vašuk susipažino 2022 metų spalį per pažinčių programėlę „Tinder“ Pietų Korėjoje ir ten susitikinėjo, o vėliau mergina pakvietė jį atvykti į Vladivostoką.

G.Blackas tvirtino, kad neketino paimti pinigų ir ketino juos grąžinti. Pasak jo, jis juos paėmė todėl, kad būdamas Rusijoje neturėjo prieigos prie savo lėšų, laikomų JAV banke.

Jam gresia įkalinimas iki penkerių metų.

G.Blackui nuo sulaikymo gegužę taikomas kardomasis kalinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius