Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusų agentai Londone surengė išpuolį prieš ukrainiečių įmones: tyrime – lietuviška pavardė

Po įtariamo su Ukraina susijusio verslo padegimo Londone du britai apkaltinti pagalba Rusijos žvalgybai. Šiame tyrime minima ir lietuviška pavardė – įtariama, kad jaunas vyras policijos neinformavo apie teroro aktus, rašo BBC.
Londone padegtos su Ukrainos bendrovėmis susijusios patalpos
Londone padegtos su Ukrainos bendrovėmis susijusios patalpos / Londono ugniagesių tarnybos nuotr.

Kaip rašoma britų visuomeninio transliuotojo tinklalapyje, 20-erių ir 22-ejų britai kovos su terorizmu pareigūnų akiratyje atsidūrė po kovą sandėlyje Rytų Londone kilusio gaisro.

Vienas iš jų kaltinamas vadovavęs išpuoliui, nukreiptam prieš verslą. Jis įtariamas bandymu verbuoti asmenis padėti užsienio žvalgybos tarnybai, sukčiavimu. Praėjusį šeštadienį teisme jam buvo pateikti kaltinimai ir padegimu sunkinančiomis aplinkybėmis.

BBC teigimu, vyras „įtariamas dalyvavęs veikloje, nukreiptoje prieš įmones, kurios buvo susijusios su Ukraina, siekiant naudos Rusijos valstybei“.

Kaip nurodė pareigūnai, įtariama veikla apėmė ir dalyvavimą planuojant surengti su Ukraina susijusios įmonės komercinės paskirties patalpų padegimą.

Kiti trys su gaisru susiję įtariamieji buvo sulaikyti dėl kitų kaltinimų. Vienas iš jų, pasak BBC, yra 22 metų Dmitrijus Paulauska. Jis esą buvo apkaltintas neatskleidęs policijai informacijos apie teroro aktus. Pagal 2000 m. Terorizmo įstatymą, tai yra nusikaltimas.

Dar dviem vyrams buvo pateikti kaltinimai dėl vieno padegimo sunkinančiomis aplinkybėmis, tačiau jie nėra įtariami jokiais nacionalinio saugumo pažeidimais.

Tyrimas susijęs su kovą Leitone esančioje pramoninėje zonoje kilusiu gaisru, kuris, prokuroro teigimu, buvo sukeltas naudojant benziną.

Kaltinimuose nenurodoma, kam priklauso įmonės, kurių turtas buvo apgadintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius