Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusų dalinys skundžiasi gavęs „nusikalstamus įsakymus“ ir siunčiamas į mūšį „būti nužudytas“

Rusai, kurie teigia esantys mobilizuoto dalinio, dislokuoto Ukrainoje, nariai, skundžiasi dėl elgesio su jais ir vadų, rašo CNN.
Rusai, prisistatę Ukrainoje dislokuoto 1439-o pulko nariais
Rusai, prisistatę Ukrainoje dislokuoto 1439-o pulko nariais / „Dožd“ vaizdo įrašo ekrano nuotrauka

Šie vyrai yra iš 1439-o pulko, atvykusio iš Irkutsko Sibire. Grupė to paties pulko karių panašų protestą paskelbė ir sausį. Neaišku, ar naujajame vaizdo įraše yra ankstesniame skunde dalyvavusių vyrų.

Naujausiame vaizdo įraše, paskelbtame šeštadienį, grupė teigė, kad jiems buvo duoti „neteisėti ir nusikalstami įsakymai“ iš jų vadovybės ir jie buvo išsiųsti į mūšį be „jokios paramos“.

„Mes esame mobilizuotieji iš Irkutsko srities (regiono), pulko 1439, kurie 2022 m. gruodžio 31 d. iš Novosibirsko miesto buvo išsiųsti į (savarankiškai paskelbusią Donecko liaudies respubliką)“, – sakė kareivis su gobtuvu, skaitantis pranešimą ir apsuptas kitų karių.

„Prašome padėti susidoroti su neteisėtais ir nusikalstamais mūsų vadovybės įsakymais... Teritorinės gynybos kariai per vieną dieną buvo paversti šturmo daliniais ir pasiųsti šturmuoti Avdijivkos – be jokios artilerijos, ryšių, desantininkų, žvalgybos paramos – kad būtų išžudyti.“

Rusų pajėgos pastaruoju metu bando atakuoti Avdijivką Donecko srityje.

„DLR vadai šaudo iš kulkosvaidžių ir pėstininkų kovos mašinų į mobilizuotus karius, nes (jie) atsisako prisijungti prie šturmo dalinių. Kreiptis į vietos karinę prokuratūrą nėra jokios prasmės, nes ji visiškai susitarusi su vadais... Šiuo metu šis batalionas beveik visiškai sunaikintas“, – tęsė kaukėtas karys.

Vaizdo įrašui artėjant į pabaigą, karys sako, kad dalinys yra „beviltiškoje padėtyje“, nes DLR „vadams nerūpi“ jų gyvybės.

Kitas vaizdo įrašas, taip pat tariamai 1439-ojo būrio vyrų, išplatintas sausio pabaigoje.

Jame grupė karių teigė, kad vadai jiems grasina ir šaudo į juos už tai, kad jie atsisako stoti į fronto liniją, ir verčia juos kovoti be tinkamos paramos.

„Vadovybė mums tiesiogiai sako, kad esame nereikalingi. DLR vadai šaudo iš kulkosvaidžių ir BMP į mūsų mobilizuotus karius, nes (jie) atsisako stoti į šturmo dalinius“, – sakė karine uniforma apsirengęs vyras. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas sausio 26 d.

Vyras teigė, kad daugelis jo būrio karių buvo siunčiami į fronto liniją šturmo grupėse be jokio apmokymo ir kad dėl to du vyrai žuvo, o dar 19 buvo sužeisti. Jis taip pat teigė, kad kariai už maistą ir vandenį mokėjo iš „savo kišenės“, gyveno „visiškoje netvarkoje“ ir patys gydėsi sužeidimus.

CNN negali nepriklausomai patikrinti vaizdo įrašų ir to, ar grupė iš tiesų yra 1439-o pulko kariai.

Televizija „Dožd“ sakė, kad šeštadienio vaizdo įrašą gavo tiesiogiai iš karių.

CNN paprašė Rusijos gynybos ministerijos komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas