Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 13

L.Volkovo užpuolimo skandalas skaldo Rusijos opoziciją: tai mes šešėlį visiems mums

Po Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) pasirodžiusio tyrimo, kuriame tvirtinama, esą pavasarį Vilniuje surengtą Leonido Volkovo užpuolimą užsakė ne Kremlius, o opozicijos veikėjas milijardierius Leonidas Nevzlinas, kilo didžiulis skandalas, skaldantis Rusijos opoziciją. Laisvosios Rusijos forumo (LRF) grupės Lietuvoje vadovas, politologas Ivanas Tiutrinas interviu 15min tikina, kad šie kaltinimai turės labai rimtų pasekmių, nepaisant to, kaip viskas baigtųsi.
Leonidas Volkovas ir Leonidas Nevzlinas
Leonidas Volkovas ir Leonidas Nevzlinas / 15min montažas

I.Tiutrinas sako, kad organizacija kol kas neatsiriboja nuo anksčiau valdybos nariu buvusio L.Nevzlino, nes nemato tame reikalo – glaudūs ryšiai šiuo metu nepalaikomi, o į spalį organizuojamą forumo susitikimą Vilniuje jo kviesti nebuvo planuota. Taip pat dalyvių sąrašuose nebus ir anksčiau renginyje dalyvavusio Michailo Chodorkovskio, kuris taip pat minimas šiame skandale.

Ir L.Nevzlinas, ir M.Chodorkovskis atmeta bet kokius įtarimus, kad gali būti kaip nors susiję su L.Volkovo užpuolimu ir teigia, kad tai gali būti Rusijos specialiųjų tarnybų pinklės.

Plačiau apie tyrimą skaitykite čia: L.Volkovo užpuolimo Vilniuje skandalas: prabilo apkaltinti Rusijos opozicijos veikėjai

– Kaip vertinate FBK tyrimą, kuriame tvirtinama, kad L.Volkovo užpuolimą užsakė L.Nevzlinas?, – paklausė 15min I.Tiutrino.

– Informacijos kiekis ir tai, kaip ji buvo pateikta tyrime, kelia tikrai stiprų įspūdį, kad visa tai yra kaip minimum arti tiesos.

Tačiau norėčiau pabrėžti, kad kai kalbama apie tokias delikačias ir itin rezonansines situacijas, būtina atsižvelgti ir į tai, kas buvo tyrėjų šaltinis.

Tos aplinkybės, kad juo buvo kažkoks neaiškus tipas, susijęs su FSB (Rusijos federalinė saugumo tarnyba, – aut. past.) ir tas faktas, kad šią medžiagą pirmieji publikavo „Russia Today“ (RT), neišvengiamai kelia tam tikrų klausimų.

Dabar gyvename tokių technologijų laikais, kad tam tikrus dalykus galima generuoti dirbtinio intelekto (DI) pagalba praktiškai neatpažįstamai realistiškai.

Mesti labai rimti kaltinimai, tačiau mes esame ne Rusijoje, o normalioje europietiškoje valstybėje su veikiančia teisine sistema. Todėl manau, kad tai klausimas, kurį turėtų ištirti tyrime nurodytų šalių teisėsauga.

FBK pasiruošę eiti į teismą ir ten pateikti savo turimus įrodymus, jei jiems pavyks tą padaryti – puiku. Jei nesugebės to pagrįsti, turėtų įsijungti kiti mechanizmai, kad būtų galima kompensuoti žalą, kurią galimai padarė tokie rimti kaltinimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas