Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusų šnipai papasakojo, kaip atskleidė savo tapatybę vaikams

Kaip reaguotumėte, jei sužinotumėte, kad jūsų tėvai yra užsienio šnipai iš šalies, kurios net nemokate kalbos, klausia leidinys „Politico“.
Artiomas ir Ana Dulcevai su vaikais
Artiomas ir Ana Dulcevai su vaikais / Stopkadras

Praėjusią savaitę įvykęs apsikeitimas kaliniais, kuris užtikrino žurnalistų Evano Gershkovicho ir Alsu Kurmashevos, taip pat buvusio jūrų pėstininko Paulo Whelano ir dar daugiau nei dešimties žmonių išlaisvinimą iš Rusijos kalėjimų, priminė sovietmečio šnipų romano istoriją.

Tarp išmainytų asmenų buvo Ana Dulceva ir Artiomas Dulcevas, Rusijos šnipai, kurie Slovėnijoje apsimetinėjo argentiniečių pora. Net jų mokyklinio amžiaus vaikai, kurie su tėvais kalbėjo ispaniškai, nežinojo tikrosios jų kilmės. Tėvai atskleidė savo tapatybę tik tuomet, kai pakilo lėktuvu grįžti atgal į Rusiją.

Pirmadienį per Rusijos valstybinę televiziją „Rossija-24“ parodytame televizijos reportaže šeima patvirtino dabar plačiai pasklidusius pranešimus, kad vaikai buvo auklėjami kaip ispaniškai kalbantys katalikai, ir papasakojo, kaip vaikai priėmė šią žinią.

A.Dulcevas sakė, kad jų dukra „šiek tiek verkė“. Jų sūnus buvo ramesnis ir naujieną priėmė „labai teigiamai“.

A.Dulceva pripažino, kad po jų suėmimo 2022 m. Argentina esą norėjo atimti jų vaikus, tačiau Slovėnija padarė viską, kad jie liktų šalyje, „kad mes būtume kartu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas