Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų žurnalistas: S.Surovikinas atleistas iš Rusijos oro ir kosmoso pajėgų vadovo pareigų

Antradienį žinomas Rusijos žurnalistas pareiškė, kad generolas Sergejus Surovikinas, kuris vienu metu vadovavo Maskvos karo veiksmams Ukrainoje, buvo atleistas iš šalies oro ir kosmoso pajėgų vadovo pareigų, skelbia „Reuters“.
Sergejus Surovikinas
Sergejus Surovikinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šį pranešimą paskelbė Aleksejus Venediktovas, gerai žinomas buvęs dabar jau nebeveikiančios radijo stoties „Echo Moskvy“ vadovas. Informacija oficialiai nepatvirtinta.

Savo „Telegram“ kanale A.Venediktovas teigė, kad S.Surovikinas buvo nušalintas oficialiu dekretu, tačiau nepateikė jokios išsamesnės informacijos.

Vėliau antradienį žiniasklaidos priemonė RBC, remdamasi savo šaltiniais, taip pat pranešė, kad S.Surovikinas buvo atleistas.

„Armijos generolas Sergejus Surovikinas buvo atleistas iš pareigų dėl perėjimo į kitą darbą ir yra (Gynybos ministerijos) žinioje“, – teigė RBC.

Vienas iš laikraščio šaltinių teigė, kad S.Surovikinas „šiuo metu yra trumpalaikėse atostogose“.

Teigiama, kad oro ir kosmoso pajėgų štabo viršininkas generolas pulkininkas Viktoras Afzalovas laikinai pakeis S. Surovikiną.

S.Surovikinas – Maskvos karų, prasidėjusių nuo sovietų invazijos į Afganistaną, veteranas – buvo vienas pagrindinių Maskvos puolimo Ukrainoje vadų ir ilgą laiką buvo laikomas „Wagner“ sąjungininku Gynybos ministerijoje.

Generolas nebuvo matomas viešumoje nuo birželio mėnesio trumpalaikio samdinių grupės „Wagner“ ir jos vadovo Jevgenijaus Prigožino maišto prieš Rusijos gynybos instituciją.

Sukilimo metu S.Surovikinas pasirodė vaizdo įraše, kuriame ragino J.Prigožiną nutraukti maištą. Po maišto Rusijos ir užsienio naujienų pranešimuose buvo teigiama, kad S.Surovikinas buvo tiriamas dėl galimo prisidėjimo prie maišto.

Per Rusijos karinę intervenciją į Sirijos pilietinį karą S.Surovikinas užsitarnavo pravardę „Generolas Armagedonas“.

Spalio mėnesį jis buvo paskirtas vadovauti Rusijos karinėms operacijoms Ukrainoje, tačiau sausį šios pareigos buvo perduotos generalinio štabo viršininkui generolui Valerijui Gerasimovui, o S.Surovikinas tapo V.Gerasimovo pavaduotoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito