Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ryanair“ skrydis iš pragaro“: dėl masinių muštynių lėktuvą teko nutupdyti Marakeše

Praėjusią savaitę iš Agadiro (Marokas) į Londoną (Jungtinė Karalystė) skrendantis „Ryanair“ lėktuvas buvo priverstas avariniu būdu leistis Marakeše po to, kai tarp keleivių kilo masinės muštynės, rašo britų leidinys „The Independent“.
„Ryanair“ lėktuve
„Ryanair“ lėktuve / Shutterstock nuotr.

Skrydis RUK3034 į Stanstedo oro uostą buvo nukreiptas praėjus vos 36 minutėms nuo lėktuvo pakilimo. Pats skrydis turėjo trukti 4 valandas.

Pasak liudininkų, įtampa tarp keleivių pradėjo bręsti dar įlaipinimo metu.

Jų teigimu, vienas dvidešimtmetis vyriškis paprašė keistis vietomis su motina, sėdinčia šalia savo dukros, kad galėtų sėdėti šalia žmonos ir mažamečių vaikų.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Tačiau moteris tai padaryti atsisakė. Pakilus lėktuvui, tolesni grasinimai paskatino keleivės vyrą ginti savo žmoną.

„Tai buvo tarsi skrydis iš pragaro. Viskas prasidėjo nuo to, kad vienas keleivis norėjo persėsti į kitą vietą“, – liudininką citavo „The Sun“.

„Jie bandė vienas kitam suduoti smūgius. Viena iš šeimų priklausė didesnei grupei, todėl kiti keleiviai pradėjo prie jų prisijungti“, – pridūrė kartu skridęs keleivis.

Užfiksuotame vaizdo įraše matyti, kaip keleiviai rėkia, stumdosi ir mušasi lėktuvo praėjime, o įgula bando įsikišti į konfliktą.

Girdėti kaip įsiutęs vyras sako: „Jie mano, kad aš esu teroristas. Todėl jie atsivežė visą armiją, kad mane sučiuptų. Duok mano s*****ą krepšį. Aš tau sutraiškysiu žandikaulį“.

Apsuko lėktuvą

Galiausiai pilotas nusprendė nukreipti lėktuvą į Marakešą, kad sąmyšį sukėlę keleiviai būtų išlaipinti. Be to, konflikto metu kitam keleiviui pasidarė bloga ir jį teko gydyti deguonimi 30 tūkst. pėdų aukštyje.

Ant žemės lėktuvą pasitiko policija ir išsivežė devynis keleivius, kurie dalyvavo kilusiame kivirče.

Skrydis, kuriuo skrido apie 200 keleivių, buvo atidėtas nakčiai, nes įgula, iškraustydama lėktuvą, pasiekė maksimalų skrydžio valandų skaičių.

„Ryanair“ atsiprašė keleivių

Galiausiai „Ryanair“ atstovas viešai atsiprašė keleivių ir patikslino lėktuve kilusio konflikto detales.

„Liepos 3 d. skrydis iš Agadiro į Londono Stanstedo oro uostą buvo nukreiptas į Marakešą po to, kai nedidelė keleivių grupė ėmė kelti triukšmą ir tuo metu lėktuve susirgo dar vienas keleivis. Įgula iš anksto iškvietė medicinos ir policijos pagalbą, kuri pasitiko orlaivį atvykus į Marakešą. Tuomet oro uosto žandarmerija iš orlaivio išvedė nedidelę trukdžiusių keleivių grupę“, – teigė „Ryanair“ atstovas.

„Keleiviui, kuriam pasidarė bloga, lėktuve buvo suteiktas deguonis, o paskui jį gydė oro uosto medikai, kurie nustatė, kad jis negali skristi. Šis keleivis atsisakė išlipti iš lėktuvo ir įžeidinėjo įgulą, todėl oro uosto žandarmerija jį taip pat išvedė iš orlaivio.

Kadangi iš viso prireikė beveik 2 valandų šiems trukdžiusiems keleiviams aptarnauti ir iškrauti, įgula pasiekė leistiną skrydžio trukmę ir skrydis buvo atidėtas nakčiai.“

Nukentėjusiems keleiviams buvo suteikta nakvynė ir transportas į oro uostą ir iš jo. Šis skrydis į Londoną išvyko kitą dieną (liepos 4 d.).

Nuoširdžiai atsiprašome keleivių dėl šio nukreipimo ir vėlavimo, kurį sukėlė nedidelė nedrausmingų keleivių grupė ir kuris nepriklausė nuo „Ryanair“, – sakė atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito