Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rytų Ukrainoje žuvo karys

Ukrainos rytinėje dalyje per susirėmimus su prorusiškais separatistais žuvo ukrainiečių karys, ketvirtadienį pranešė Kijevas, augant įtampai santykiuose su Maskva.
Donbase įvyko „didysis keitimasis“ kaliniais
Donbasas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūros AFP surinktais oficialiais duomenimis, po šios netekties nuo metų pradžios šiame konflikte žuvusių ukrainiečių karių išaugo iki 61, tuo metu per visus 2020 metus žuvo 50 žmonių.

Separatistai pranešė nuo metų pradžios praradę maždaug 40 kovotojų.

Incidentas įvyko Vakarams kaltinant Rusiją, kad ši planuoja invaziją į Ukrainą. Maskva tai neigia ir kaltina NATO kurstant įtampą.

Ukrainos kariuomenė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė pareiškimą, kuriame apkaltino separatistus iš automatų ir granatsvaidžių apšaudžius ukrainiečių pozicijas.

Kariuomenės spaudos tarnyba AFP sakė, kad karys neteko gyvybės trečiadienį zonoje, kurioje per praėjusį mėnesį žuvo dar šeši kariai.

Kijevas kovoja su prorusiškais separatistais Ukrainos rytiniuose regionuose nuo 2014 metų. Konfliktas kilo netrukus po Rusijos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos ir jau nusinešė daugiau nei 13 tūkst. gyvybių.

Vakarų valstybės jau ne vieną savaitę kaltina Maskvą planuojant atakuoti Ukrainą ir telkiant kariuomenę prie jos sienų.

Jungtinės Valstijos šią savaitę pranešė, kad turi įrodymų, jog Rusija gali planuoti tokią invaziją, ir pagrasino Maskvai ekonominėmis sankcijomis agresijos atveju.

Rusija šiuos kaltinimus pavadino „isterija“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Maskva imasi „atitinkamų karinių ir techninių priemonių“ atsakydama į, pasak jo, augančią grėsmę prie jos vakarinių sienų.

Jis sakė, kad nori „teisinių garantijų“, kad nebus tolesnės NATO plėtros į rytus ir bet kokių ginklų sistemų dislokavimo prie Rusijos sienos.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant į separatistų kontroliuojamas teritorijas karius ir ginkluotę, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas